Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Zaaigoed

genbannerRO2014-14 Balamau In De Tuin

Met het zaaigoedproject krijgen arme gezinnen zaden én een training om zelf een groentetuin aan te leggen en te bewerken. Het helpt hen concreet op weg, zodat zij uiteindelijk niet langer afhankelijk zijn van onze hulp!

Voor Alexandru Ciobanu en zijn vrouw was een doos met zaaigoed een antwoord op gebed. Alexandru: "Er is zoveel veranderd!  We kunnen nu voor onszelf zorgen en onze drie kinderen helpen mee en leren ook om gewassen te verbouwen. Dit jaar hadden we een enorme oogst met komkommers en volgend jaar hopen we tomaten en paprika's te hebben!"

Op dit moment zijn er zo'n driehonderd gezinnen in Oost-Europa die zelf voedsel verbouwen. Daarnaast worden er ook zaaigoedpakketten gegeven aan gemeenschappen, oftewel zogenaamde plattelandskernen waar inwoners door gebrek aan werk en inkomen geen toekomstperspectief hebben. Op die manier kunnen meer mensen van het zaaigoed profiteren.

Help mee!

Insert OCL Geef Nu!

Voor € 20,- wordt een gevarieerd pakket met zaaigoed samengesteld en leert een arm gezin voedsel verbouwen.