Ik merkte dat ik steeds meer kon lachen

Daniela (37) en haar man Armado (41) groeiden op in armoede in zuidwest Albanië. Na de geboorte van hun kinderen, worstelden ze met werkloosheid en armoede. Ze besloten om te verhuizen, op zoek naar een beter leven.

Na hun verhuizing naar een plattelandsgemeente in het westen van Albanië, bleven de problemen van Daniela en Armado helaas bestaan. Ze hadden nog steeds moeite om werk te vinden en konden hun kinderen niet voorzien van basale voorzieningen, zoals eten en warme kleding. Terugkijkend herinnert Daniela zich dat ze zelfs niet meer kon lachen. Ze was zo vervuld van boosheid en verdriet en zat vast in een oneindige opeenstapeling van problemen. Hun oudste zoon Engjell (15) vertelt: “Ik herinner me het beeld van mijn moeder die in tranen was en alleen maar mopperde omdat ik dingen verkeerd deed.

Ontmoedigd

Armado vertelt: “Als vader van de familie vond ik het heel moeilijk om mijn gezin te onderhouden terwijl ik werkloos was. Ik raakte er heel erg ontmoedigd door. Thuis was er dagelijks ruzie en onenigheid, waardoor ik niet echt meer graag thuis bij mijn gezin was. Gelukkig veranderde er veel toen dit gezin met ons in aanraking kwam. Een mede-gelovige van onze lokale gezinscoach Arjana, vertelde haar over een vrouw bij haar uit de buurt die in de problemen zat. Ze vroeg haar of zij het gezin kon helpen. Arjana ging bij de familie langs en bracht vanaf toen veel tijd met hen door. Ze bracht regelmatig voedselpakketten en andere benodigdheden voor hen mee en bood het gezin de nodige bemoediging en emotionele steun.

Hernieuwd vertrouwen

Toen Daniela uitgenodigd werd om mee te doen aan activiteiten en een Bijbelkring in de lokale kerk, begon er diep van binnen iets in haar hart te veranderen. Tijdens een bijeenkomst raakte Daniela ineens hevig geëmotioneerd en niet veel later nam ze Jezus als haar Verlosser aan. Daniela vertelt: “Voor ik christen werd, vond ik het moeilijk om te lachen of om geluk te ervaren. Maar langzaamaan begon er wat te veranderen. Ik merkte dat ik elke dag een beetje meer begon te lachen. Ik liet me dopen en Jezus werd de hoeksteen van mijn leven. Vanaf dat moment herinner ik mezelf er constant aan dat ik vertrouwen moet hebben en niet bang moet zijn.” Engjell vertelt dat de houding van zijn moeder de sfeer in huis ten goede kwam. Ook de maandelijkse voedselpakketten, schoolspullen en de kerkactiviteiten waar ze voor uitgenodigd werden, deden het gezin enorm goed.

Positief de toekomst tegemoet

Daniela was een vrouw die zich niet bij machte voelde om haar omstandigheden te veranderen, maar ze merkte dat ze een hernieuwd gevoel van vertrouwen kreeg. Door haar te steunen, hielpen we haar geloven dat een positieve verandering mogelijk was voor haar en haar familie. Het gezin kijkt nu positief naar de toekomst. We hopen dat we deze familie volgend jaar kunnen voorzien van een zelfredzaamheidsproject met kappersbenodigdheden. Armado wil graag als kapper aan de slag en dat zou een mooie stap zijn om zijn wens in vervulling te laten gaan. Daniela zegt: “Ik ben echt heel dankbaar voor elke verandering in ons leven.”

Lees onze verhalen

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde