Geloven in daden

Met uw kerk uw naasten in Oost-Europa helpen

Zending over Grenzen is een christelijke hulporganisatie die kansarme mensen in Oost-Europa uit extreme armoede haalt en hun zelfredzaamheid stimuleert. Samen met uw kerk, diaconie, parochie, kring of andersoortige kerkelijke of christelijke groep kunnen wij onze naasten in nood de juiste hulp bieden en laten delen in de hoop die we vinden in God.

Hoe kan uw kerk het verschil maken?

U kunt concreet in actie komen en samen met ons gezinnen, kinderen en ouderen die in erbarmelijke omstandigheden verkeren financiële hulp bieden. Dankzij ons uitgebreide netwerk van lokale medewerkers, vrijwilligers en partnerkerken, kunnen wij ervoor zorgen dat uw gift op de juiste plek terechtkomt. Door krachten en middelen te bundelen, maken we samen het verschil voor mensen in nood.

Maak ook het verschil en kom in actie, door:

  • het doneren van de opbrengst van een collecte of actie;
  • het overmaken van een diaconale gift;
  • het sponsoren van een of meerdere gezinnen en/of kinderen via ons sponsorprogramma.

Ook kunt u ons uitnodigen voor een presentatie over ons werk of voor de uitvoering van het toneelstuk 'Grensgevallen'  tijdens een dienst of bijeenkomst in uw kerk of gebouw.

Levens veranderen door een Project op Maat

Naast onze reguliere hulpprogramma's waarvoor u de collecte, gift of opbrengst van een actie kunt bestemmen, bieden wij ook een Project op Maat aan. Hiermee draagt u concreet bij aan een specifiek project. Denk bijvoorbeeld aan iemand voorzien van gereedschap waarmee hij of zij een klusbedrijf kan starten, een kas waarin men groenten kan verbouwen of een studiebeurs zodat jongeren een vervolgopleiding kunnen volgen.

PROJECT OP MAAT

Wat hebben we al gedaan

Onderstaand een aantal voorbeelden van hoe kwetsbare gezinnen zijn geholpen dankzij een collecte, diaconale gift of een Project op Maat:

  • Adrian Mihaila uit Roemenië heeft diverse soorten gereedschap gekregen. Hierdoor kan hij klussen tegen betaling uitvoeren en kon hij tevens zijn eigen huis verbouwen.
  • Xhenifer (8) uit Albanië mocht mee op Zomerkamp. Daar bloeide ze helemaal op, kroop uit haar schulp en heeft hulp gekregen bij het verwerken van haar angsten. Maar liefst 385 kinderen zoals Xhenifer konden vorig jaar mee naar een van onze Zomerkampen.
  • Natasja uit Oekraïne kreeg via Project op Maat een eigen tractor. Daarmee kan ze sneller en efficiënter haar land bewerken en heeft ze daarbij niet langer de hulp van haar kinderen nodig, zodat zij zich kunnen focussen op hun schoolwerk.

Neem contact met ons op

Benieuwd wat uw kerk of groep kan betekenen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze relatiemanager kerken.


Telefoon: 036–5363615 of per e-mail: kerk@zendingovergrenzen.nl

 

388

partnerkerken in Oost-Europa (2022)

Lees onze verhalen

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde