Geef kinderen een betere toekomst!

Door de ondersteuning in schoolmateriaal, kunnen kinderen blijvend naar school en bouwen ze aan een hun toekomst.

GEEF NU

Kinderen uit armoede spelen, zingen en leren over God bij onze zomerkampen

Veel kinderen in Oost-Europa kijken ieder jaar reikhalzend uit naar onze zomerkampen. Damir (16) uit Moldavië kan daarvan getuigen: “Het zomerkamp was een van de beste momenten van mijn leven en ik zal het nooit vergeten.” Damir groeide op in schrijnende armoede en hij werkte al sinds zijn tiende, om extra geld te verdienen voor zijn familie. Toen hij in het sponsorprogramma van Zending over Grenzen kwam, mocht hij mee op zomerkamp. Damir zegt: “Ik was zo blij om daar te zijn, weg van de worstelingen thuis. Het was enorm bemoedigend om te horen over God.” Damir kwam tot geloof en veranderde van een stille, onzekere jongen in een enthousiaste vrijwilliger. Dit jaar wil hij de zegeningen die hij ontving, doorgeven aan andere kinderen op zomerkamp.

Een welkome afleiding

Voor kinderen die moeten opgroeien in armoede zijn de zomerkampen een welkome afleiding van de dagelijkse stress, angst en onzekerheid. Ze maken er nieuwe vrienden en herinneringen voor het leven en leren er over God, die hun Vader wil zijn. Geeft u deze kinderen een onvergetelijke ervaring? Voor € 22,50 kan een kind twee dagen mee op zomerkamp, maar elk bedrag is welkom voor ons werk in Oost-Europa.

Winteractie

De winterperiode is een zware tijd voor gezinnen die leven in armoede. Er is dan veel minder werk en stookkosten lopen hoog op. 

We delen onder meer kleding, dekens en stookhout uit aan deze gezinnen in nood. Dat is voor hen van ongekende waarde!

Zaaigoed

Voor arme, werkloze Oost-Europeanen is de toekomst uitzichtloos. Er zijn geen sociale voorzieningen die hen kunnen helpen hun familie te onderhouden. 

Met het zaaigoedproject willen we kansarme mensen in Oost-Europa een kans geven om een hoopvolle toekomst op te bouwen. Door bijvoorbeeld landbouwgereedschap, zaaigoed en de nodige kennis helpen we ze op weg, zodat ze uiteindelijk zonder onze hulp verder kunnen.

Voedsel-
pakkettenactie

In de kerstperiode delen we voedselpakketten uit aan ouderen en gezinnen die in armoede leven. Kosten stijgen tijdens het koude seizoen, waardoor het voor hen nog moeilijker is om eten op tafel te zetten.

Een voedselpakket brengt voedsel dat hard nodig is en tegelijk is het voor deze mensen een teken van hoop, dat ze er niet alleen voor staan in hun barre omstandigheden.

Schoolmateriaal

Ouders van kansarme gezinnen kunnen zich vaak geen schoolspullen veroorloven voor hun kinderen en zonder schoolspullen kunnen kinderen niet meekomen op school of de lessen niet volgen. 

Omdat onderwijs juist voor deze groep kinderen erg belangrijk is, willen wij kansarme kinderen in Oost-Europa op weg helpen met een goedgevulde schooltas. Zo zijn zij ook klaar voor een nieuw schooljaar!

Wilt u nog meer van onze projecten zien?

MEER PROJECTEN

 

3.435

kinderen op zomerkamp (2022) 

Lees onze verhalen

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde