Transport van hulpgoederen

Kleding, schoenen en hygiëneproducten voor mensen in nood

GEEF NU

Hulpgoederen zoals kleding, schoenen en hygiëneproducten zijn van onschatbare waarde in het moeilijke bestaan van kansarme Oost-Europeanen. Vooral in de ijskoude wintermaanden is warme winterkleding voor hen van levensbelang. Dimitria (7) uit Bulgarije kreeg bijvoorbeeld een paar mooie nieuwe schoenen, zodat ze haar tot op de draad versleten schoenen niet meer hoefde te dragen. “De lach verdween de hele dag niet van mijn dochters gezicht”, vertelt haar moeder.

We krijgen veel hulpgoederen van particulieren en bedrijven, maar het transporteren ervan brengt kosten met zich mee. Het vervoeren van één pallet hulpgoederen kost namelijk zo’n € 150. Alleen met uw hulp kunnen we deze goederen naar Oost-Europa brengen. Neemt u ook een deel van de transportkosten voor uw rekening?

HELP MEE

Winteractie

De winterperiode is een zware tijd voor gezinnen die leven in armoede. Er is dan veel minder werk en stookkosten lopen hoog op. 

We delen onder meer kleding, dekens en stookhout uit aan deze gezinnen in nood. Dat is voor hen van ongekende waarde!

Zaaigoed

Voor arme, werkloze Oost-Europeanen is de toekomst uitzichtloos. Er zijn geen sociale voorzieningen die hen kunnen helpen hun familie te onderhouden. 

Met het zaaigoedproject willen we kansarme mensen in Oost-Europa een kans geven om een hoopvolle toekomst op te bouwen. Door bijvoorbeeld landbouwgereedschap, zaaigoed en de nodige kennis helpen we ze op weg, zodat ze uiteindelijk zonder onze hulp verder kunnen.

Zomerkampen

In de zomermaanden organiseren we zomerkampen in onze veldlanden. Daar kunnen kinderen die opgroeien in armoede even hun zorgelijke thuissituatie vergeten. 

Sport en spel, leren over God en nieuwe vriendjes maken; vaak komen de kinderen compleet veranderd terug van een vakantie in een zomerkamp.

Schoolmateriaal

Ouders van kansarme gezinnen kunnen zich vaak geen schoolspullen veroorloven voor hun kinderen en zonder schoolspullen kunnen kinderen niet meekomen op school of de lessen niet volgen. 

Omdat onderwijs juist voor deze groep kinderen erg belangrijk is, willen wij kansarme kinderen in Oost-Europa op weg helpen met een goedgevulde schooltas. Zo zijn zij ook klaar voor een nieuw schooljaar!

Wilt u nog meer van onze projecten zien?

MEER PROJECTEN

 

10.887

kinderen geholpen via het sponsorprogramma (2019)

Lees onze verhalen

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde