Voedselpakketten

Juist nu zijn duizenden gezinnen en ouderen afhankelijk van úw hulp!

GEEF NU

Voor kansarme ouderen en gezinnen in Oost-Europa is Kerst geen periode van blijdschap en hoop, maar een zware en onzekere tijd. Het werk in de bouw en op het land ligt stil en door de coronacrisis zijn nog meer mensen hun baan kwijtgeraakt. Ondertussen stijgen onder andere de stookkosten tijdens het koude seizoen, waardoor het nog moeilijker is om eten op tafel te zetten.

In de kerstperiode delen we voedselpakketten uit aan ouderen en gezinnen die in armoede leven. Een voedselpakket brengt voedsel dat hard nodig is en tegelijk is het voor deze mensen een teken van hoop, dat ze er niet alleen voor staan in hun barre omstandigheden. Juist nu is uw hulp van groot belang!

LEES MEER

Winteractie

De winterperiode is een zware tijd voor gezinnen die leven in armoede. Er is dan veel minder werk en stookkosten lopen hoog op. 

We delen onder meer kleding, dekens en stookhout uit aan deze gezinnen in nood. Dat is voor hen van ongekende waarde!

Zaaigoed

Voor arme, werkloze Oost-Europeanen is de toekomst uitzichtloos. Er zijn geen sociale voorzieningen die hen kunnen helpen hun familie te onderhouden. 

Met het zaaigoedproject willen we kansarme mensen in Oost-Europa een kans geven om een hoopvolle toekomst op te bouwen. Door bijvoorbeeld landbouwgereedschap, zaaigoed en de nodige kennis helpen we ze op weg, zodat ze uiteindelijk zonder onze hulp verder kunnen.

Zomerkampen

In de zomermaanden organiseren we zomerkampen in onze veldlanden. Daar kunnen kinderen die opgroeien in armoede even hun zorgelijke thuissituatie vergeten. 

Sport en spel, leren over God en nieuwe vriendjes maken; vaak komen de kinderen compleet veranderd terug van een vakantie in een zomerkamp.

Schoolmateriaal

Ouders van kansarme gezinnen kunnen zich vaak geen schoolspullen veroorloven voor hun kinderen en zonder schoolspullen kunnen kinderen niet meekomen op school of de lessen niet volgen. 

Omdat onderwijs juist voor deze groep kinderen erg belangrijk is, willen wij kansarme kinderen in Oost-Europa op weg helpen met een goedgevulde schooltas. Zo zijn zij ook klaar voor een nieuw schooljaar!

Wilt u nog meer van onze projecten zien?

MEER PROJECTEN

 

10.887

kinderen geholpen via het sponsorprogramma (2019)

Lees onze verhalen

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde