Help mee om harten te raken

Hoopvolle boodschap van het Evangelie voor gezinnen in nood

GEEF NU

Dimitar uit Bulgarije had nog nooit een kerk bezocht of de Bijbel gelezen en eigenlijk wilde hij er ook niets mee te maken hebben. Dimitars dochter, Daniela leerde God kennen bij de Zomerkampen en naschoolse activiteiten van Zending over Grenzen en ze deelde het Evangelie met haar vader. “God heeft mijn hart geraakt”, vertelt Dimitar. Kort nadat hij tot geloof kwam, werd zijn vertrouwen in God op de proef gesteld: hij kreeg darmkanker. Door zijn ziekte kon hij niet werken, waardoor het gezin het financieel nog moeilijker kreeg. Dimitar zegt: “Toen ik ziek werd, was ik bang. Ik bad: ‘God, ik kan niets doen, help ons alstublieft.’ Dankzij Hem en de hulp van Zending over Grenzen ontbreekt het ons aan niets!”

Hoop vanuit het Evangelie

Door de hoop van het Evangelie die we mogen delen bij ons werk met gezinnen in nood, ontdekken zij dat God bij hen is en voorziet. Helpt u mee om samen met andere betrokken donateurs hoop te verspreiden in Oost-Europa? Met bijvoorbeeld € 27,50 kunnen we een gezin een week lang ondersteunen, maar elk bedrag is welkom voor ons werk in Oost-Europa.

 

Winteractie

De winterperiode is een zware tijd voor gezinnen die leven in armoede. Er is dan veel minder werk en stookkosten lopen hoog op. 

We delen onder meer kleding, dekens en stookhout uit aan deze gezinnen in nood. Dat is voor hen van ongekende waarde!

Zaaigoed

Voor arme, werkloze Oost-Europeanen is de toekomst uitzichtloos. Er zijn geen sociale voorzieningen die hen kunnen helpen hun familie te onderhouden. 

Met het zaaigoedproject willen we kansarme mensen in Oost-Europa een kans geven om een hoopvolle toekomst op te bouwen. Door bijvoorbeeld landbouwgereedschap, zaaigoed en de nodige kennis helpen we ze op weg, zodat ze uiteindelijk zonder onze hulp verder kunnen.

Zomerkampen

In de zomermaanden organiseren we zomerkampen in onze veldlanden. Daar kunnen kinderen die opgroeien in armoede even hun zorgelijke thuissituatie vergeten. 

Sport en spel, leren over God en nieuwe vriendjes maken; vaak komen de kinderen compleet veranderd terug van een vakantie in een zomerkamp.

Schoolmateriaal

Ouders van kansarme gezinnen kunnen zich vaak geen schoolspullen veroorloven voor hun kinderen en zonder schoolspullen kunnen kinderen niet meekomen op school of de lessen niet volgen. 

Omdat onderwijs juist voor deze groep kinderen erg belangrijk is, willen wij kansarme kinderen in Oost-Europa op weg helpen met een goedgevulde schooltas. Zo zijn zij ook klaar voor een nieuw schooljaar!

Wilt u nog meer van onze projecten zien?

MEER PROJECTEN

 

10.887

kinderen geholpen via het sponsorprogramma (2019)

Lees onze verhalen

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde