Wat kunt u nog meer doen?


Word inzameladres

Arme gezinnen in Oost-Europa kunnen vaak geen kleding kopen. Daarom zamelt Zending over Grenzen kleding en andere goederen in.
Door het hele land zijn meer dan 50 inzamelpunten waar u uw kleding die nog in goede staat is, en andere hulpgoederen, kunt brengen. Maar nog niet overal is een inzameladres.

Heeft u een lege schuur of een ruimte in huis over? Word inzameladres! Mensen in uw omgeving brengen kleding en andere hulpgoederen bij u en Zending over Grenzen haalt de goederen op.

Klik hier voor de huidige lijst van inzameladressen...

Word ambassadeur

Wij zijn heel blij met ons landelijk netwerk van ambassadeurs; mensen die een hart hebben voor de kansarme en kwetsbare mensen in Oost Europa en daar een steentje voor willen bijdragen.

De Ambassadeur is het aanspreekpunt, het gezicht van onze organisatie in de eigen omgeving en door haar persoonlijke gedrevenheid ontwikkelt de ambassadeur lokaal activiteiten die bij hem/ haar passen. Er is een toolkit voor de Ambassadeurs beschikbaar met voorbeelden van mogelijke activiteiten en er is een korte lijn tussen de Ambassadeur en de organisatie. Denk bij activiteiten bijvoorbeeld aan een inzamelactie van hulpgoederen in uw woonplaats, bij uw vereniging, kerk of plaatselijke school. Het houden van een presentatie voor verenigingen, etc. Het vragen om sponsoring bij lokale ondernemers of het bemensen van een stand.

Voor afstemming over de mogelijkheden en uw persoonlijke ambitie vragen wij u om contact met ons op te nemen.

Neem contact met ons op voor meer informatie: 036 536 36 15 of via e-mail.

Doe een periodieke schenking

Wilt u meerdere jaren kansarme gezinnen, kinderen en ouderen helpen? Dat kan met een periodieke schenking.

Alle giften aan Zending over Grenzen zijn belastingaftrekbaar. Maar besteedt u meer dan tien procent van uw jaarinkomen aan giften, dan geldt dit belastingvoordeel niet. Een periodieke schenking is dan voordeliger. Zo kunnen we voor meer mensen een verschil maken.

Overeenkomst periodieke gift

Vanaf 1 januari 2014 is het regelen van een periodieke schenking eenvoudiger geworden. Voor het vastleggen van een gift van minimaal vijf jaar is niet langer een notariële akte nodig, maar volstaat een onderhandse 'overeenkomst periodieke gift' (downloadlink, 863 KB). Ook in dit geval blijft uw periodieke gift in aanmerking komen voor belastingaftrek. Mocht u geen printer hebben, dan kunnen wij u het ook toesturen.

De hoogte van de belastingteruggave bij een periodieke schenking is afhankelijk van uw inkomen en leeftijd.
Bereken hier op de website van ANBI hoe dit in uw situatie uitpakt:  https://anbi.nl/calculator/

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over periodieke schenkingen? Neemt u dan contact op met Gwenn Hoever: 036 536 36 15 of via e-mail.

Houd een collecte

Vele kinderen, gezinnen en ouderen leven in schrijnende armoede. Samen met u kunnen wij hierin verandering brengen. Houd met uw kerk, school of vereniging een collecte voor één van de hulpprogramma's!

Schenk een verjaardagsgift

Bent u binnenkort jarig en weet u niet wat voor cadeau u aan uw vrienden en familie kunt vragen? Of heeft u binnenkort een verjaardag van iemand zonder verlanglijstje? Dan is een gift aan het goede doel wellicht een goede optie!

In plaats van zelf een cadeautje te ontvangen of te overhandigen aan uw vriend of familielid, kunt u met datzelfde geld ook iemand in Oost-Europa verblijden, die dat hard nodig heeft. Want wat is er mooier dan iemand die het minder goed heeft te verrassen met hulp en aandacht. Dat is wat Zending over Grenzen mede namens u doet in zes Oost-Europese landen. En zo maakt u van een verjaardag een waar feest!

Lees onze verhalen

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde