Hoe werken we


Gods liefde in actie

Zending over Grenzen wil mensen bereiken met de liefde van Christus. Dit doen we door zelf Jezus’ voorbeeld te volgen en Gods liefde te tonen aan mensen in nood. Dit ziet er in elke situatie anders uit: een warme maaltijd voor een dakloze, huiswerkbegeleiding voor een scholier of een zadenpakket voor een vader die groente wil telen voor zijn gezin. Het is onze vreugde als mensen Christus vinden bij het ervaren van liefde in hun leven. Hoeveel van de resultaten voortkomen uit de praktische of geestelijke hulp die we bieden, kunnen we niet zeggen. Wel weten we: levens veranderen dankzij God.

Werken met lokale mensen

Al het werk in Oost-Europa gebeurt door onze lokale medewerkers en vrijwilligers. Zij kennen de gemeenschappen en de mensen het beste en zijn vertrouwd met hun worstelingen. En nog belangrijker: zij zijn er voor de lange termijn, ze ondersteunen kinderen en gezinnen jarenlang en bouwen zo aan een relatie en aan vertrouwen: het hoofdingrediënt in hulpverlening. Eén van onze lokale medewerkers is Iurie, in Moldavië. Lees hier meer over hem.

Ontwikkeling van de Kerk

Zending over Grenzen werkt samen met lokale kerken in de zes landen waar we actief zijn. Zo ontdekken we de noden die er zijn in de gemeenschappen die de kerk wil bereiken. Wij willen hen versterken, waarbij ons doel is dat men het op termijn ook zonder ons kan. Als mensen christen worden dankzij het werk wat we doen, kunnen zij zich aansluiten bij de lokale kerk waar ze verdere ondersteuning ontvangen. Daarnaast komen veel van de vrijwilligers die voor ons werken uit onze partner-kerken.

Een van die kerken ligt in wat de atheïsten-stad in Roemenië wordt genoemd. Lees hier meer daarover.

Altijd verantwoord te werk gaan

Benieuwd hoe het traject eruit ziet
waarmee we onze gezinnen richting
zelfredzaamheid helpen?

 

388

lokale kerken waarmee we samenwerken (2022)

Lees onze verhalen

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde