Jullie geven me alles wat ik nodig heb!

Miranda uit Albanië is een alleenstaande moeder van drie kinderen. Zij doet mee aan ons Zaaigoedproject.

Miranda voedt haar drie kinderen Nesti (21), Amarildo (16) en Erisa (14) in haar eentje op, nadat haar man het gezin 13 jaar geleden verlaten heeft. Haar zoon Nesti heeft autisme, praat niet, is agressief en is afgelopen zomer ook nog eens opgenomen in het ziekenhuis met epilepsie. Hij verkeerde in levensgevaar en Miranda is de schrik nog steeds niet te boven. Ze zegt: “Ik voel me gebroken vanwege de slechte gezondheid van mijn zoon.”

Geen kracht meer om alle problemen onder ogen te komen

Vanwege zijn autisme verlaat Nesti het huis nauwelijks omdat hij overprikkeld raakt door drukte en lawaai. De zorg voor hem en ervoor zorgen dat hij rustig blijft, neemt al Miranda’s tijd in beslag, want Nesti kan eigenlijk niks zelf. Een baan buitenshuis is daardoor voor haar niet mogelijk, waardoor het gezin nauwelijks geld heeft. Miranda voelt zich daarnaast falen als moeder omdat ze nauwelijks tijd heeft voor haar andere twee kinderen. Naast de zorgen om Nesti, leeft het gezin in armoede. Miranda’s enige inkomsten zijn de uitkeringen die Miranda ontvangt omdat ze Nesti's fulltime verzorger is. Door een administratieve fout werden de uitkeringen onlangs stopgezet en had ze helemaal geen inkomen meer. Omdat ze officieel nog steeds getrouwd is met haar man, heeft ze ook geen recht op staatssteun voor alleenstaande moeders. Via rechtsbijstand hoopt ze binnenkort steun te krijgen om dit te veranderen. “Ik heb niet de kracht om alle problemen in mijn leven onder ogen te komen,” zegt Miranda.

Nieuwe hoop geplant

Toen kwam Miranda op ons pad en Nikolino, onze lokale medewerker, ging regelmatig bij haar langs om voedsel- en hygiënepakketten te brengen en emotionele steun te bieden. Amarildo en Erisa kregen hulp op school, ontvingen schoolspullen en mochten naar de Naschoolse Zorg. Ook mochten ze naar onze Zomerkampen, wat ze fantastisch vonden. Miranda zegt: “Mijn huis ligt altijd vol spullen als iemand van Zending over Grenzen op bezoek is geweest: voedsel, kleding, schoolspullen, ze geven me alles wat ik nodig heb.” Zo kreeg Miranda ook zaden en gereedschap via ons Zaaigoedproject, zodat ze haar eigen voedsel kan verbouwen. “Ik ben hier heel blij mee,” zegt Miranda. “In al deze zaadjes zit hoop en de belofte van voedsel. Hiermee kan ons gezin uitkijken naar vers, voedzaam eten zoals wortels, komkommers, tomaten, bonen, aubergines en verse salade.” Amarildo is blij dat zijn moeder hulp krijgt: “Ik probeer mijn moeder te helpen, want ze kan wel wat steun gebruiken. Met dit Zaaigoedproject kunnen wij ons eigen eten verbouwen. Dit zal mijn moeder een deel van haar zorgen uit handen nemen. Het is zo fijn om haar weer te zien lachen!”

Onze lokale medewerkers hebben het gezin aangemoedigd om betrokken te raken bij de lokale kerk. Hierdoor en door de hulp die ze van ons gekregen heeft, voelt Miranda zich een stuk beter. Ze zegt: “Bedankt dat jullie mij hoop hebben gegeven om de toekomst tegemoet te zien en me te bemoedigen met het woord van God. We hebben weer hoop en voelen ons minder alleen. Jullie steun en die van jullie donateurs heeft ons leven veranderd!”

LEES MEER

 

Geef mensen hoop, sponsor een gezin!

In Albanië helpen we

380

gezinnen op weg naar zelfredzaamheid

Lees onze verhalen

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde