“We zien Gods liefde!”

Dimitar en Stefka uit Bulgarije hebben het niet breed en kunnen nauwelijks hun drie kinderen onderhouden. Onze Voedselpakkettenactie is voor hen een broodnodige aanvulling én stelt hen in staat voor het eerst Kerst te vieren.

Dimitar (24) en Stefka (22) worstelen hun leven lang al met armoede. Het gezin woont in een krakkemikkig huisje, bestaande uit één kamer. Ze hebben geen badkamer of stromend water en alleen een buiten-wc. Stefka zorgt voor de kinderen en Dimitar doet zijn best om als bouwvakker de kost te verdienen. Zoals veel mensen die in armoede opgroeien, heeft geen van hen een opleiding gehad. De werkgelegenheid in hun buurt is slecht en het leven is eenzaam en een constante strijd. Ze voelen zich geïsoleerd van de maatschappij, zonder vrienden of iemand die hen helpt.

Kerst zonder eten

Kerst – een feest waarbij het draait om samenzijn met familie, eten en cadeautjes – is voor Dimitar en Stefka alleen maar een bevestiging van hoe miserabel hun leven is. “Terwijl iedereen Kerst aan het vieren is, zitten wij ons af te vragen of we wel iets te eten hebben,” zegt Stefka met tranen in haar ogen. Wij willen kwetsbare gezinnen graag weer perspectief bieden en hebben dit gezin inmiddels opgenomen in ons gezinssponsorprogramma. Met onze Voedselpakkettenactie voorzien we gezinnen en ouderen die in armoede leven, van een pakket gevuld met eten, basisbenodigdheden, lekkernijen en lectuur over de echte betekenis van Kerst. Emil, onze gezinscoach, laat het gezin graag weten hoe geliefd ze zijn. Hij bracht Stefka en Dimitar ook een voedselpakket en nog wat kleinigheidjes voor de kinderen.

Beantwoorde gebeden

Toen Emil het pakket langsbracht, konden de kinderen niet wachten om alles uit te pakken. Dit was waarschijnlijk de eerste keer in hun leven dat ze cadeautjes kregen. Emil vertelt: “De kinderen vlogen op de lekkernijen af alsof ze al dagen niet gegeten hadden. Een ontroerend, maar verdrietig beeld. Ik vroeg de ouders wanneer de kinderen voor het laatst chocolade hadden gehad. Hun gezichtsuitdrukking zei genoeg: heel, heel lang geleden.” Stefka krijgt tranen in haar ogen van geluk als ze de inhoud van de doos ziet. Ze zegt: “Ik ben vaak de straat op gegaan om te bedelen, zodat ik eten kon kopen voor de kinderen. Al dit eten is als een droom. Dankzij jullie zien we Gods liefde. Voor ons zijn deze voedselpakketten beantwoorde gebeden, die ons Gods liefde, zorg en genade laten zien. Dank jullie wel, dat we nu ook Kerst kunnen vieren.

Ik ben vaak de straat op gegaan om te bedelen, zodat ik eten kon kopen voor de kinderen.

Vreugde brengen is grootste cadeau

Emil vertelt: “We houden onze Voedselpakkettenactie al ruim 10 jaar in Bulgarije om uit te reiken naar de meest kwetsbare mensen. Nog altijd raakt het me enorm als ik de gezichten van de kinderen zien als ze de pakketten openmaken. Dit bemoedigt me om door te gaan en altijd het goede te doen, zoals God ons leert. Ik heb het gezin gevraagd dit jaar de geboorte van Jezus te gedenken met Kerst en Hem te danken voor alles. Voor mij persoonlijk is vreugde brengen in gezinnen als deze het grootste cadeau van het jaar en ik wil iedereen bedanken die ons werk gesteund heeft.”

 

Lees onze verhalen

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde