Een voedselpakket brengt feest!

"Dit voedselpakket vult een leegte in ons gezin"

“Er zit lekkers in, hè? Vertel het me asjeblieft!” De vijfjarige Aldo Cuni kijkt met grote ogen naar het voedselpakket dat gezinscoach Arian naar zijn huis brengt. Zijn karig ingerichte huis, met slechts gedoneerde meubels, waar geen enkel teken van Kerstmis te bekennen is. Het enige signaal voor Aldo, zussen Ana (6) en Nela (8), hun vader Luan en oma Behije dat de feestdagen naderen, is het gevulde pakket dat hen gebracht wordt en de hoop dat daar koekjes of misschien zelfs chocola in zitten.

Het gezin Cuni leeft in een arme gemeenschap in een buitenwijk van Durres in Albanië. De moeder heeft hen drie jaar geleden verlaten en een groot gat achtergelaten. “Niemand weet waarom”, vertelt Zending over Grenzen-gezinscoach Arian. “De kinderen missen haar enorm, ze hebben nooit meer iets van haar gehoord.” Dit drukt ook zwaar op de broze schouders van oma Behije. “Mijn hart huilt voor hen”, zegt ze. “Mijn zoon doet zijn uiterste best om zijn gezin te onderhouden en een vader-en-moeder ineen te zijn. Het is niet makkelijk… Deze jonge kinderen zouden niet zonder hun moeder moeten leven.”

Voedselpakket brengt feest in huis

En terwijl Luan elke dag werk zoekt en hier en daar een tijdelijke baan vindt, is het vooral Behijes pensioen dat iets van een vast inkomen aan het worstelende gezin geeft. “Jullie hulp maakt een enorm verschil”, zegt de vrouw. “Niet alleen zo’n voedselpakket, maar ook de sfeer die jullie naar ons huis brengen. Het bezoek van Arian brengt een feest met zich mee. De kinderen zijn zo blij en kunnen niet wachten erover te vertellen aan hun vrienden. De zorg en liefde van Zending over Grenzen vult de leegte die het vertrek van mijn schoondochter achterliet. God zegene jullie!”

De betekenis van Kerstfeest

Sinds het Cuni-gezin door Zending over Grenzen gesteund wordt, is Kerst iets geworden om naar uit te kijken. “Mijn hart vult zich met hoop en zelfvertrouwen en Gods liefde laat problemen naar de achtergrond verdwijnen”, vertelt Luan. “Maar dit heb ik pas twee jaar geleden geleerd, sinds Zending over Grenzen bij ons gezin betrokken is. Dit is het tweede jaar dat wij Kerst vieren.” Ook zijn moeder Behije beleeft de feestdagen nu heel anders. “Toen ik opgroeide wist ik niet eens wat Kerstmis was”, vertelt zij. “De hulp van Zending over Grenzen heeft het mogelijk gemaakt dat wij Kerst vieren. Het voedselpakket helpt ons zo erg – en te weten dat we op Zending over Grenzen kunnen rekenen geeft me moed en een gevoel van tevredenheid.”

Luxe buiten je bereik

Duizenden gezinnen in Albanië en de rest van Oost-Europa leven in armoede. Voor hen is Kerstfeest een luxe buiten hun bereik. Zending over Grenzen staat veel van deze families bij via de Voedselpakketenactie, die ervoor zorgt dat gezinnen een pakket met voedzaam eten, maar ook met lekkers krijgen zodat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen om tijdens de feestdagen te ontspannen en te genieten. Omdat iedereen, maar vooral opgroeiende kinderen, een traditie van feestvieren zou moeten kennen.

De hulp van Zending over Grenzen heeft het mogelijk gemaakt dat wij Kerst vieren. Het voedselpakket helpt ons zo erg...

Lees onze verhalen

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde