“Kwetsbaren hebben hulp nu harder nodig dan ooit tevoren.”

Ook in oorlogstijden zorgen wij voor kwetsbare mensen, zoals Olexandr uit Oekraïne. Onze medewerker Volodymyr steunt deze kwetsbare man uit Sarny via onze Gaarkeuken.

Olexandr is 56 jaar en gehandicapt geraakt na een ernstig auto-ongeluk. Vervolgens heeft hij twee beroertes gehad en een complexe operatie aan zijn hoofd, waardoor hij niet meer kan werken. Hij waagt zich zelden buiten en vindt communicatie moeilijk. Hij woont alleen in Sarny nadat zijn moeder, die zelf gehandicapt is, in een opvangcentrum is ondergebracht.

Slechts een individu dat de rekeningen niet betaalt

Olexandr heeft het niet breed, omdat hij geen baan heeft. Financiële steun voor mensen met een beperking is in Oekraïne niet zo goed geregeld als in Nederland. Om het in de woorden van de overheid te zeggen: hij is slechts een individu dat zijn rekeningen niet betaalt, dus werden zijn elektriciteit en water afgesloten. Onze medewerkers hebben hard hun best gedaan om dit terug te draaien en ze hielpen Olexandr aan stookhout, kleding en schoenen. Ook krijgt hij vijf dagen per week een warme maaltijd via onze Gaarkeuken.

Lijden verzachten

Onze lokale medewerker Volodymyr werkt veel met ouderen in Oekraïne. Hij vertelt dat mensen als Olexandr helaas niet worden gewaardeerd door de Oekraïense maatschappij. Het is een pijnlijke situatie, die we helaas niet echt kunnen veranderen. Maar we doen wat in ons vermogen ligt om het lijden van mensen te verzachten. We voorzien Olexandr van maaltijden, we zorgen ervoor dat zijn huis verwarmd wordt en we proberen hem gezond te houden. We bidden dat God voor hem zorgt. We geloven dat Olexandr een kind van God is en we willen dat hij zijn Hemelse Vader echt leert kennen. Volodymyr vertelt anderen graag over God. Sommigen van de ouderen die onze Gaarkeuken bezoeken, zijn helaas inmiddels overleden. Een van de meest geruststellende gedachten die Volodymyr elke dag motiveert, is dat de meesten zich met God hebben verzoend en zijn overleden als Gods kinderen.

Gods liefde dooft nooit

In tijden van oorlog hebben de meest kwetsbaren ons harder nodig dan ooit tevoren. Onze Gaarkeuken deelt elke dag warme maaltijden uit aan ouderen die in armoede leven en voorziet de gasten tevens van emotionele en spirituele steun. Voor mensen die aan huis gebonden zijn – zoals Olexandr – brengen we ook maaltijden aan huis. Met een simpele daad van liefde, zoals het brengen van een warme maaltijd, herinneren we mensen aan het feit dat Gods liefde voor hen nooit dooft, zelfs niet in moeilijke tijden. Kijk op onze site hoe u kwetsbare ouderen, zoals Olexandr, een hart onder de riem kunt steken en Gods liefde door kunt geven. Blijf alsjeblieft voor ons bidden en dank aan alle sponsors die dit werk voor ons mogelijk maken!

 

Lees onze verhalen

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde