“Jullie steun doet ons zo goed”

Elena woont met haar gezin in Roemenië. Ze hebben het niet breed en vooral in de winter hebben ze veel moeite om rond te komen. Dankzij onze Voedselpakkettenactie kunnen ook zij op een ontspannen manier Kerst vieren.

Elena woont met haar man Florin en hun kinderen in een tweekamerappartement in centraal-Roemenië, dat ooit van de ouders van Florin is geweest. De leefomstandigheden zijn erbarmelijk. Toen ze in het appartement trokken, gebruikten ze plastic als raambedekking omdat de ruiten ontbraken en overal in het appartement zat schimmelaanslag. Veel flats in Roemenië zijn tijdens het communisme gebouwd en van slechte kwaliteit, zonder verwarming en elektriciteit. Elena vertelt dat ze een paar jaar geleden helemaal niks hadden. Ze moest zelfs de straat op om te bedelen en ging bij kerken langs om spullen te vragen.

Winter is uitdaging

Het gezin gebruikt een gaskacheltje om hun huis te verwarmen en hun vijf kinderen slapen samen in een kamer. Elena vertelt dat ze binnenkort uit hun flat moeten, vanwege onenigheid in de familie over wie de flat toebehoort. Het gezin hoopt een appartement in hetzelfde gebouw te kunnen kopen, maar het is onzeker of ze dat kunnen betalen. De naderende winter is zoals elk jaar een uitdaging voor gezinnen als dat van Elena. Er is minder werk beschikbaar en daarnaast stijgen de verwarmingskosten in deze tijd van het jaar. Het wordt steeds moeilijker voor het gezin om voedsel- en basisproducten te kunnen kopen. Hun inkomsten zijn laag omdat Elena thuis voor de kinderen zorgt en Florin tegen een mager loon in de bouw werkt.

Mensen laten weten dat ze geliefd zijn

Kerst vieren was er jarenlang nauwelijks bij voor het gezin en bestond uit een sober kerstmenu. Nu wij het gezin hebben opgenomen in ons gezinssponsorprogramma, ontvangen ze regelmatig materiële en emotionele steun. En dankzij onze voedselpakkettenactie kunnen ze vlak voor Kerst ook een beetje uitpakken. Onze voedselpakketten zijn gevuld met food en non-food basisbenodigdheden, lekkernijen en een boek over de ware betekenis van Kerst. Ieder jaar delen wij tienduizenden van deze pakketten uit aan gezinnen in Oost-Europa, zodat ze weten dat ze geliefd zijn en dat er mensen aan hen denken. Voor Elena betekent dit ook dat ze Kerst kan vieren met haar gezin, zonder dat ze zich zorgen hoeft te maken of ze wel genoeg eten en lekkernijen kan betalen. Een pak van haar hart. Ze zegt: “Alles wat we van jullie krijgen, is een enorme steun voor ons. Dank jullie wel!”

Alles wat we van jullie krijgen, is een enorme steun voor ons. Dank jullie wel!

Pakketje liefde

Onze lokale gezinscoach Radu vertelt hoe fijn het is om gezinnen als deze te mogen helpen. Aangezien alle prijzen het afgelopen jaar enorm zijn gestegen, is een voedselpakket echt een steun in de rug. We horen van veel gezinnen dat onze lokale medewerkers als enigen er echt voor hen zijn. Wij vinden het een eer om deze mensen te mogen helpen. Daarbij hopen we dat ze via ons leren dat God voorziet en oneindig veel van hen houdt. Dat is het allerbeste cadeau dat ze kunnen krijgen met Kerst! Kijk op onze website hoe u kunt bijdragen aan een pakketje liefde.

 

Lees onze verhalen

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde