Het lijkt wel alsof ik in de hemel ben!

Ilona (11) en Gabriela (12) uit Moldavië hebben enorm geleden onder het alcoholmisbruik van hun (stief)ouders. In het ontmoetingscentrum van Zending over Grenzen vonden ze hulp.

Gabriela woont met haar moeder, stiefvader en broers, zussen en neefjes in een armoedig huis in Cantemir, een van de armste delen van Moldavië. Haar ouders, met name haar stiefvader, zijn zware drinkers. Moeder en de kinderen worden allemaal mishandeld door de stiefvader en al het geld gaat op aan drank. 

Onze medewerker Boris vertelt dat toen Gabriela voor het eerst naar het ontmoetingscentrum van Zending over Grenzen kwam, ze getraumatiseerd was en vaak eten stal. Nadat ze vaker kwam, werd ze rustiger. Onze medewerkers voorzien haar van een maaltijd, leren haar dingen over koken, naaien, groenten verbouwen en bieden een luisterend oor. Ze zegt: ‘Ik voel me zo goed als ik hier ben, het lijkt wel of ik in de hemel ben. Ik wil hier nooit meer weg.’

Ik voel me zo goed als ik hier ben, het lijkt wel of ik in de hemel ben. Ik wil hier nooit meer weg.

Misbruikt

Ilona is ook een meisje uit ons kindsponsorprogramma en ook afkomstig uit een probleemgezin. Haar jeugd is getekend door het alcoholmisbruik van haar ouders. Haar vader is overleden en de moeder van Ilona en haar vriend zijn beide alcoholist en erg gewelddadig. In ons ontmoetingscentrum vindt Ilona steun en afleiding. Op een keer tijdens een bijbelles vertelden onze medewerkers hoe God iedere wond uit het verleden kan helen. Toen begon Ilona te huilen en vertelde ze dat ze seksueel misbruikt is. Met toestemming van Ilona hebben we haar moeder, de politie en onze maatschappelijk werker geïnformeerd, maar de dader is helaas nooit geïdentificeerd. Gelukkig is het trauma wat Ilona al die jaren bij haar droeg, inmiddels aan het afbrokkelen en is ze, net als vele andere kinderen in het ontmoetingscentrum uit soortgelijke situaties, op weg naar herstel.

Boris vertelt: ‘Hier horen kinderen over God en ontvangen ze vrede en herstel. Onze medewerkers en vrijwilligers begeleiden hen daarbij en dit verandert hen. Onze zomerkampen, huiswerkbegeleiding, warme maaltijden, huisbezoeken en lessen in speciale vaardigheden maken allemaal onderdeel uit van het genezingsproces en het zijn allemaal manieren om Gods liefde door te geven aan de kinderen.

Genezing is mogelijk!

Als je een hechte band krijgt met kinderen zoals Gabriela en Ilona, zie je ze stap voor stap emotioneel en geestelijk opknappen. Samenwerken met de ouders is daarbij ook heel belangrijk. We doen wat we kunnen om de sfeer binnen het gezin te verbeteren via huisbezoeken en speciale programma’s voor de ouders, zodat ze horen dat Jezus hun levens kan veranderen. We willen hen weer hoop op een beter leven geven.’

Hier horen kinderen over God en ontvangen ze vrede en herstel.

We willen hen weer hoop op een beter leven geven.

Lees onze verhalen

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde