“Het beste wat ons overkomen is.”

Ion en Ana wonen met hun vier kinderen in Moldavië. Zonder hulp kunnen ze het zich niet veroorloven om Kerst te vieren met bijvoorbeeld een lekkere maaltijd.

STEUN DIT PROJECT OOK

De winter is het moeilijkste seizoen voor mensen in armoede in Moldavië. Er is veel minder seizoenswerk voor diegenen die geen vaste baan hebben. De wegen kunnen onbegaanbaar worden door de sneeuw en de stookkosten stijgen vanwege de kou. Kerst voelt niet als een feest, maar als een extra last. Deze gezinnen hebben al moeite om überhaupt eten op tafel te zetten, laat staan dat ze een feestelijk diner of cadeautjes kunnen betalen.

Dat geldt ook voor Ion, Ana en hun kinderen. Ion is momenteel werkloos en Ana lijdt aan epilepsie, waardoor ze geen baan heeft. Hoewel Ion ieder baantje aanpakt dat hij kan vinden, wordt hij onderbetaald en verdient hij niet genoeg om zijn gezin te onderhouden. Toen het gezin in dit huis kwam wonen, was het onbewoonbaar. Het was erg vervallen en vol met ratten. Ze hebben geen badkamer en de keuken is in zeer slechte staat. Ze moeten hun huis verwarmen met een houtkachel, maar hout is onbetaalbaar voor hen.

Inmiddels hebben wij het gezin opgenomen in ons sponsorprogramma. Nu krijgen ze regelmatig steun van ons: voedselpakketten, emotionele steun en ondersteuning bij het schoolwerk van hun kinderen. Ana is ook heel blij met de reparaties aan hun huis waarbij we geholpen hebben en de matrassen die ze van ons gekregen hebben. Onze gezinscoach vertelt dat toen hij de matrassen overhandigde, hij het gezin voor het eerst zag lachen.

Toch een beetje Kerst

Normaal gesproken kan het gezin niks kopen om Kerst een feestelijk tintje te geven. Maar dit jaar krijgen ze via onze voedselpakkettenactie een extra pakket met daarin eten, lekkernijen en een christelijk boek. Het pakket kwam precies op een moment dat ze er doorheen zaten en zich ernstige zorgen maakten hoe ze aan eten moesten komen. De kinderen waren door het dolle heen toen ze de koekjes en lekkernijen in het pakket zagen.

De juiste woorden

Ion benadrukt hoe onze steun hen enorm helpt. Ze zijn heel blij met de maandelijkse voedselpakketten, de warme kleding, jassen en schoenen die ze van ons gekregen hebben. Hij zoekt naar woorden om zijn dank en waardering uit te drukken: “Jullie steun is het beste wat ons is overkomen.” Onze gezinscoach is blij dat we samen met het gezin op de goede weg zijn. Het gezin doet erg haar best. Dit inspireert ons om gezinnen als deze te blijven steunen, zodat ze een hoopvolle toekomst tegemoet gaan.

Gezinnen als dat van Ion kunnen dankzij uw steun een ontspannen Kerst vieren. Wilt u ook dit jaar onze kerstpakkettenactie steunen en mensen in armoede laten weten dat ze er niet alleen voor staan?

"Het inspireert ons om gezinnen als deze te blijven steunen, zodat ze een hoopvolle toekomst tegemoet gaan"

GEEF EEN VOEDSELPAKKET

Lees onze verhalen

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde