Een veilige plek om te spelen

Hoop op de meest uitzichtloze plek van Durrës (Albanië): het oude moeras

Het oude moeras

Deze gemeenschap, waar vroeger alleen moeras was, is een van de armste gebieden van Durres, Albanië. Dit deel overstroomt regelmatig en er zijn maar weinig voorzieningen. Er is weinig werk te vinden en veel families leven in armoede. 

Negen jaar, maar volwassen verantwoordelijkheid

Albana van 9 jaar is een meisje dat hier woont met haar ouders, broertje en zusje. Haar moeder, Lavdije van 38, kan de opvoeding van de kinderen en het huishouden niet aan. Hoewel Albana nog erg jong is, draagt ze al veel verantwoordelijkheden. Albana fungeert als tweede moeder voor haar jongere broertje van 3 en jongere zusje van 2. Elke dag, na de lange wandeling vanuit school, geeft Albana hun te eten, brengt tijd met hen door, brengt hen naar bed en daarnaast helpt ze ook haar moeder met klusjes.

Haar dagen zijn vooral gevuld met verantwoordelijkheid, maar met weinig mogelijkheden om te spelen of te ontspannen. Zelfs in de zomer brengt ze bijna al haar tijd door met het helpen in huis en komt zelden haar eigen straat uit.

Albana is niet vergeten

Nikolino Kosta, onze lokale medewerker, helpt de families uit ons sponsorprogramma. Ze krijgen materiële hulp, maar ook ondersteuning om zelfvoorzienend te worden.

Vandaag heeft Nikolino mooi nieuws voor Albana: Ze mag deze zomer naar een van de zomerkampen, die wij organiseren voor kinderen uit onze sponsorgezinnen. Er zijn veel leuke activiteiten, sporten, spellen, veel lekker eten, vriendschap en bijbellessen tijdens kamp.

Veel meer dan een tijdelijke escape

Albana heeft ontzettend veel zin in het zomerkamp. Ook al is het nog ver weg, ze fantaseert er al veel over. Toch voelt ze zich ook schuldig, omdat ze zich realiseert dat haar moeder het zwaar zal hebben zonder haar hulp. Albana verwacht dat ze tijdens het zomerkamp veel zal lachen en spelen. Nikolino is ervan overtuigd dat Albana een onvergetelijke tijd zal hebben op zomerkamp en dat ze erg zal genieten van alle activiteiten. Hij weet zeker dat deze ervaring haar zal helpen groeien als mens en dat ze nieuwe vaardigheden zal leren.

Veel kinderen in Albanië en Oost-Europa leven in armoede en hebben weinig mogelijkheden om te spelen en van hun jeugd te genieten. Jij kunt er met ons voor zorgen dat kinderen als Albana op zomerkamp kunnen, zodat ze een veilige plek hebben om te spelen deze zomer. Als je doneert, help je ons om meer kinderen zoals Albana een prachtige, onvergetelijke zomer te bezorgen.

Lees onze verhalen

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde