De vader die altijd al wilde

De vader van Denis uit Roemenië is jaren geleden overleden. Met zijn stiefvader heeft hij niet zo’n goede band...

De vader van Denis uit Roemenië is jaren geleden overleden. Met zijn stiefvader heeft hij niet zo’n goede band. Gelukkig heeft hij Cosmin ontmoet: een vrijwilliger van Zending over Grenzen die als een vaderfiguur voor hem is.

In Oost-Europa groeien veel kinderen op in armoede en vaak ook zonder ouder(s). Bij gebrek aan een goed betaalde baan, vertrekken ouders vaak naar het buitenland voor tijdelijk werk om hun gezin te onderhouden. Kinderen groeien op zonder de zorg en aandacht die ze nodig hebben, waar ook hun opleiding onder lijdt.

Thuis is niet veilig...

Denis (13) woont in Roemenië, een land waar meer dan 90.000 kinderen wonen waarvan de ouders in het buitenland werken. Zijn vader is overleden toen hij nog een klein jongetje was. Zijn moeder en stiefvader moeten beiden vaak naar het buitenland voor werk om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Als zijn stiefvader thuis is, zijn er veel conflicten tussen hem en zijn moeder. Voor kinderen zoals Denis, voelt thuis niet altijd als een veilige plek.

Cosmin

Denis is inmiddels opgenomen in het kindsponsorprogramma van Zending over Grenzen. Daarnaast zorgt Cosmin, een vrijwilliger bij Zending over Grenzen, en diens familie voor hem. Cosmin en zijn ouders hebben een boerderij waar Denis vaak te vinden is. Hij voert daar graag de kippen, verzorgt de kalfjes en rijdt op de kar. Voor Denis is Cosmin is een soort vaderfiguur geworden.

Naar zomerkamp!

Vorige zomer had Denis de kans om mee te gaan met het zomerkamp van Zending over Grenzen. Hij heeft zich erg goed vermaakt: voetballen, spelen, lekker snoepen, trampoline springen, zo hard lachen dat zijn buik pijn deed, T-shirts of Bijbelkleurplaten verven, tekenen, zip-linen, zingen uit volle borst, en leren over God. Cosmin was zijn groepsleider tijdens kamp en Denis vond het prachtig om extra tijd met hem door te kunnen brengen.

Veilige plek

Ook na kamp blijft Cosmin Denis helpen om zijn zelfvertrouwen te vergroten door hem taakjes rondom de boerderij toe te vertrouwen. Hun huis is een veilige plek waar Denis weet dat hij geliefd is en geaccepteerd wordt en waar hij een luisterend oor vindt. Cosmin zegt: ‘Mijn deur staat altijd open en er is plek aan onze tafel voor een extra kind die spullen of aandacht nodig heeft. Wij zijn er voor Denis, en investeren graag in zijn leven en in zijn toekomst, zolang hij ons nodig heeft.’ Denis weet al wat hij graag wil worden als hij groot is. ‘Ik wil net als Cosmin worden als ik groot ben, met mijn eigen boerderij’, zegt hij. Hij voegt toe: ‘Cosmin is de vader die ik altijd al wilde en nooit heb gehad. Ik vind het fijn om te weten dat hij er is als ik hem nodig heb.’

Veel kinderen in Roemenië – en in andere landen in Oost-Europa – hebben geen rolmodellen om richting te geven aan hun leven. Jij kan kinderen als Denis helpen, zodat ze op zomerkamp kunnen. Doneer vandaag nog en steun ons zodat wij zoveel mogelijk kinderen een prachtige zomer kunnen bieden die ze nooit zullen vergeten.

Mijn deur staat altijd open en er is plek aan onze tafel voor een extra kind die spullen of aandacht nodig heeft.

Lees onze verhalen

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde