Oekraïne nog altijd in grote nood

Twee jaar geleden brak de oorlog in Oekraïne uit. Twee jaar lang geweld, vernietiging, gevechten, vluchtelingen, verdriet, trauma en onzekerheid. En de vrede is nog altijd ver te zoeken. Het leed gaat door en de nood is nog steeds enorm groot. Oekraïne heeft jouw hulp nog steeds heel hard nodig.

NOODHULP OEKRAÏNE

Onze hulp aan Oekraïne

Samen met jou kunnen wij Oekraïne helpen. De armoede in het land is groter dan ooit. Huizen, scholen en winkels zijn gebombardeerd en verwoest, mensen zijn hun geliefden kwijtgeraakt of zijn zelf gewond geraakt. Gezinnen zijn van elkaar gescheiden en mensen zijn naar het buitenland of naar een ander deel van Oekraïne gevlucht.

Mensen hebben meer dan ooit ondersteuning nodig. Naast onze reguliere steun, hebben wij een apart hulpprogramma voor vluchtelingen opgezet. Via dat programma krijgen vluchtelingen materiële hulp en krijgen zij van onze lokale medewerkers ook ondersteuning bij het verwerken van oorlogstrauma’s tijdens speciale bijeenkomsten of Zomerkampen voor kinderen. Ook hebben onze medewerkers PTSS (Posttraumatische Stressstoornis) trainingen gevolgd, zodat getraumatiseerde gezinnen de emotionele steun krijgen die ze zó nodig hebben.

"Je kunt je niet voorstellen hoe belangrijk het voor ons is dat we niet vergeten worden. Wij kunnen het alleen volhouden dankzij hulp van mensen zoals jullie."

Wat kun jij doen?

Ook jij kunt Oekraïne op diverse manieren steunen:

  • Bid voor Oekraïne
  • Doneer een gift
  • Kom in actie via je kerk / gemeentegroep of Bijbelclub en houd een collecte of maak een diaconale gift over.

Maak impact en doneer ook!

DONEER

Extra aandacht voor Oekraïne op 25 februari

Op 24 februari 2024 is het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak. Daarom besteden veel kerken in Nederland op 25 februari aandacht aan de oorlog door samen te bidden of door een collecte te houden voor Oekraïne. Misschien wil jouw kerk ook iets doen. Je kan onderstaande video gebruiken om binnen jouw kerk of geloofsgroep aandacht te vragen voor Oekraïne.

Meer informatie

Neem telefonisch contact op met onze relatiemanager Renny van der Sleen op 036 - 536 3615 of per e-mail rvdsleen@zendingovergrenzen.nl

Video's

Bekijk hier een video over de impact van de oorlog in Oekraïne.
Bekijk hier een video over het verhaal van een vluchteling.
Bekijk hier een video waar kinderen vertellen over hun ervaringen.

 

Geef mensen hoop, geef aan noodhulp!

In 2022 zijn er

1.063

kinderen uit Oekraïne op zomerkamp geweest om even de harde realiteit te ontvluchten.

Lees onze verhalen

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde