Hun grootste cadeau

Hoe Zending over Grenzen met de Voedselpakkettenactie Gods liefde laat zien

“Kijk, chocola!”

De ware vreugde van Kerstmis delen; daar zet Zending over Grenzen zich eigenlijk het hele jaar voor in. En in de winter, als het donker en koud is, proberen we extra veel licht te verspreiden via onze Voedselpakkettenactie. In Moldavië zien de broertjes en zusjes Adrian, Nicolae, Dorina en Ion iets van Jezus’ liefde als onze gezinscoach bij hun huis aankomt met een pakket waar hun gezin een maand mee voort kan. “Wauw, morgen kunnen we pap eten – daar ben ik dol op!”

De vier blije gezichtjes verzamelen zich rond het pakket terwijl ze nieuwsgierig over de doos leunen en de producten één voor één bekijken. “Kijk, chocola!” roept Dorina opgetogen terwijl haar broer de reep direct verdeelt onder hun viertjes. Met de sneeuwpop die ze net maakten op de achtergrond en de strakblauwe lucht boven het Moldavische heuvellandschap, lijkt dit plaatje haast de perfecte kerstkaart. Maar voor deze kinderen is de chocola het grootste cadeau dat ze dit jaar kregen en de rest van het voedselpakket bittere noodzaak voor hun gezin om te overleven.

Armoede en werkeloosheid zijn grote problemen voor dit gezin, maar het grootste probleem is de alcoholmisbruik van hun ouders. De kinderen worden vaak hongerig, ongewassen en alleen thuis aangetroffen door medewerkers van Zending over Grenzen. Inmiddels worden zij gesponsord, hebben zij iets om naar uit te kijken in hun leven en zijn zij in aanraking gekomen met God, die van hen houdt.

“Wauw, morgen kunnen we pap eten – daar ben ik dol op!”

Vorig jaar hoorden Adrian, Nicolae, Dorina en Ion voor het eerst over Kerstmis en Jezus door een voorstelling van Zending over Grenzen. Ze ontvingen zelfs kerstcadeautjes. Nu krijgen ze rond Kerst een voedselpakket vol met tekens van liefde en aandacht, die hen voor even verblijdt en hun moeilijke situatie doet vergeten. Daarnaast horen ze dankzij hun sponsorschap op verschillende manieren over Gods liefhebbende voorziening en Zijn plannen voor een hoopvolle toekomst voor elk van hun – het waardevolste wat we hen maar kunnen bieden in hun schrijnende situatie.

Lees onze verhalen

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde