Asim en Alisa hebben weer hoop

Levensveranderend programma: sponsor een gezin!

Het gebrek aan hoop voor de toekomst was bijna ondraaglijk

Van constant ruzie maken en plastic flessen verzamelen als levensonderhoud tot vrede in het gezin en een hoopvol toekomstbeeld: Asim en Alisa uit Bosnië-Herzegovina kwamen op een bijzondere manier in aanraking met Zending over Grenzen en ontvangen nu waardevolle hulp en werken aan een zelfstandige en emotioneel stabiele toekomst.

Dat armoede grote tol kan eisen hebben Asim en Alisa uit de eerste hand meegemaakt. Geen werk, geen geld; wel de zorg voor drie kinderen en de druk om hen te onderhouden. Bij Asim zorgde het voor vervelende stemmingswisselingen en een drankprobleem, voor Alisa betekende het vooral veel ruzie met haar man en grote onrust in haar gezin. Het gebrek aan materiële voorzieningen was groot, maar het gebrek aan hoop voor de toekomst was bijna ondraaglijk.


Hun levens namen een positieve wending toen Asim en Alisa bevriend raakten met een christelijk stel. “Ik vroeg me af waarom ze nooit ruzieden en zo’n positieve levenshouding hadden”, vertelt Alisa. “Ze antwoordden dat ze volgers van Jezus zijn. We waren geïntrigeerd en lazen Bijbel met hen.” De nieuwe vrienden van het Bosnische echtpaar bleken lid van een kerk die samenwerkt met Zending over Grenzen in Bosnië-Herzegovina. “Zo kwamen we met de organisatie in aanraking en werden we erkend als hardwerkende mensen met een sterk geloof”, zegt Alisa. “Via hen kregen we materiële steun, ook voor onze kinderen, die we ons zelf nooit hadden kunnen veroorloven.”

“God helpt ons onze problemen op te lossen”

Inmiddels zijn Asim en Alisa opgenomen in het gezinssponsoringsprogramma van Zending over Grenzen en zijn ze op weg om binnen vijf jaar weer zelfvoorzienend te zijn. “God helpt ons onze problemen op te lossen”, aldus Alisa. “Het is fascinerend om te zien hoe kalm we nu kunnen reageren op obstakels in ons leven. Asim heeft me verrast: hij is rustiger geworden en gestopt met drinken. Ik geniet van de positieve veranderingen in ons emotionele leven. Ik voel me een rups die klaar is om een vlinder te worden.”

Lees onze verhalen

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde