We weten dat we er niet alleen voor staan!

Met onze Voedselpakkettenactie maken we impact op gezinnen die in armoede leven. Een voorbeeld daarvan is Almir, die met zijn gezin in een afgelegen gebied in Bosnië en Herzegovina woont.

Bosnië en Herzegovina is een van de armste landen van Europa. Oorlog, corruptie en economische onrust hebben tot ernstige sociale en financiële problemen geleid. De infrastructuur van het land is slecht ontwikkeld en de werkeloosheidscijfers zijn hoog. Maar liefst 19% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Zo ook Almir (43) en Sadeta (38). Ze wonen met hun zes kinderen in een oud huis in Bosnië en Herzegovina. Hoewel Almir de kost verdient als houthakker, is zijn inkomen te laag om zijn gezin te onderhouden, waardoor het gezin in armoede leeft.

Gebrek aan kansen

“Toen ik zag in wat voor omstandigheden dit gezin woont en hoe arm ze zijn, wist ik meteen dat wij hen op moesten nemen in ons gezinssponsorprogramma,” vertelt Nermin, onze gezinscoach. Het meest schrijnend is hun gebrek aan kansen. Omdat ze in zo’n afgelegen gebied wonen, moeten de kinderen elke dag ver lopen naar school. Na school komen ze thuis op een plek waar geen ruimte is om hun vaardigheden te ontwikkelen of hun talenten te ontdekken. Hun leven was alleen gericht op het bij elkaar sprokkelen van geld voor het puur noodzakelijke. Nermin vertelt dat hij nooit meer zal vergeten hoe de ogen van de kinderen begonnen te schitteren toen Nermin hen vertelde over onze Zomerkampen en andere activiteiten waarvoor ze nu in aanmerking komen.

Kerst vieren geen optie

Het winterseizoen vormt een enorme uitdaging voor gezinnen in armoede. In deze tijd van het jaar is er minder werk beschikbaar. Tegelijkertijd is er meer geld nodig om stookhout aan te schaffen om de boel te verwarmen. Te midden van alle problemen, lukt Kerst vieren simpelweg niet voor gezinnen als dat van Almir. Een Kerstdiner en een stapel cadeautjes is iets wat het gezin niet kent. Daarom delen wij elk jaar vlak voor Kerst extra pakketten uit aan mensen in nood met daarin extra voedsel, lekkernijen en lectuur over de ware betekenis van Kerst. Nu kan het gezin van Almir ook uitkijken naar Kerst, met een gevulde kast en de mogelijkheid om bij ons aan te kloppen voor hulp. Nermin vertelt dat het gezin erg blij was met dit extra voedselpakket. En vooral opgelucht omdat ze voorlopig weer even vooruit kunnen.

Leven is veranderd

Sadeta vertelt dat hun leven echt veranderd is vanaf het moment dat ze opgenomen werden in ons sponsorprogramma. Elke maand ontvangt het gezin nu een voedsel- en hygiënepakket, we hebben de kinderen voorzien van schoolmateriaal en Nermin steunt het gezin op emotioneel en geestelijk vlak. Sadeta is opgelucht dat hun kinderen niet meer met honger naar bed hoeven en dat ze genoeg kleding hebben. Bovendien voelt ze zich gesterkt omdat ze altijd bij Nermin aan kunnen kloppen en ze er niet alleen voor staan. Doe ook mee en steun mensen in armoede met een pakket gevuld met liefde!

 

Lees onze verhalen

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde