Mijn leven aan Jezus geven, was de beste beslissing ooit

Een geloofsleven met de bijbehorende tradities en leefregels kan een flinke uitdaging zijn voor mensen in armoede, die hun leven niet op de rit hebben. Melisa is er ondanks haar situatie volledig voor gegaan.

Melisa (17) woont in noordwest Roemenië en is opgegroeid in armoede. Het karige inkomen van haar ouders ging helemaal op aan huur en inkomende rekeningen, waardoor er weinig overbleef voor andere zaken. De vader van Melisa moest vaak naar het buitenland voor werk, omdat er lokaal zo weinig baankansen waren. Hoewel het gezin regelmatig naar de kerk ging, kregen ze daar ook geen antwoord. Melisa verlangde steeds meer naar feestjes en plezier maken naarmate ze ouder werd: een ontsnapping aan de dagelijkse ontberingen. “Het was niet makkelijk voor mij om voor Jezus te kiezen,” vertelt ze.

Geloofsworsteling

Toen we Melisa op tienjarige leeftijd opnamen in ons kindsponsorprogramma, begonnen er dingen te veranderen. Haar familie kreeg regelmatig een voedselpakket, kleding en hulpgoederen van ons vanaf dat moment. Melisa en haar broer kregen tevens schoolspullen en mochten mee op onze Zomerkampen. Toen Melisa in de tienerleeftijd kwam, begon ze te worstelen met de vraag in hoeverre ze haar leven aan Jezus wilde wijden. Ze vertelt: “Ik herinner me nog het moment dat er een man langskwam bij ons in de kerk die een preek gaf en mensen uitnodigde om hun leven aan Jezus te geven. Ik voelde me verscheurd en ik kon geen besluit nemen of ik gehoor moest geven aan zijn oproep. Uiteindelijk deed ik het niet.

Radicaal besluit

Maar de gedachte aan die oproep bleef nog maandenlang in haar hoofd hangen. Toen diezelfde man een jaar later weer in haar kerk was, besloot Melisa om naar voren te stappen en haar leven aan Jezus te geven. Afgelopen jaar heeft Melisa zich laten dopen. Ze vertelt: “Ik heb altijd genoten van de christelijke activiteiten en zomerkampen die Zending over Grenzen organiseert. Daar heb ik veel geleerd en mijn geloof in God verdiept. Dat heeft me later geholpen om Jezus te kunnen volgen. Toch heb ik na mijn doop nog een tijdje getwijfeld of ik de juiste keuze had gemaakt. Dankzij de steun en gebeden van mijn ouders, weet ik nu 100% zeker dat deze stap om Jezus te volgen, de beste beslissing is geweest die ik ooit genomen heb. Ik voel me nu zoveel meer ontspannen en vredig. Ik maakte me altijd veel zorgen, maar nu niet meer.”

Groei

Melisa probeert te blijven groeien in haar relatie met God. Ze gaat naar de kerk om diensten bij te wonen, maar ook voor orkestrepetities, gebed en om te helpen bij de kinderactiviteiten. Het gaat inmiddels veel beter met haar familie. Beide ouders hebben inmiddels een baan en hun eigen huis. Hoewel het leven soms nog steeds een uitdaging is, zijn ze een eind op de goede weg. Sorin, onze lokale gezinscoach, vertelt: “Ik zie dat Melisa echt van God en haar familie houdt. Ik ben heel blij dat ze besloten heeft om Jezus te volgen.”

Lees onze verhalen

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde