Ik ben niet langer alleen, want ik heb jullie

Een alleenstaande moeder met haar zieke zoontje uit zuid-Bulgarije heeft dringend hulp nodig. Via onze Winteractie helpen wij haar aan stookhout, zodat ze de winter doorkomt.

Nayle (33) was vervuld van angst toen ze zich opnieuw op de kinderafdeling van het plaatselijke ziekenhuis in Bulgarije bevond, waar haar zoon Kezim (8) werd behandeld. Ze was bang dat Kezim de volgende dag uit het ziekenhuis zou worden ontslagen en dat ze naar hun ijskoude huis zouden moeten terugkeren, terwijl haar zoon nog herstellende was. Het stookhout thuis was op en Nayle had verder niets om te branden in de kachel om de kamer te verwarmen. Nayle voelde haar hart samentrekken van de spanning bij de gedachte dat de koudste wintermaanden nog moesten komen.Nayle (33) was vervuld van angst toen ze zich opnieuw op de kinderafdeling van het plaatselijke ziekenhuis in Bulgarije bevond, waar haar zoon Kezim (8) werd behandeld. Ze was bang dat Kezim de volgende dag uit het ziekenhuis zou worden ontslagen en dat ze naar hun ijskoude huis zouden moeten terugkeren, terwijl haar zoon nog herstellende was. Het stookhout thuis was op en Nayle had verder niets om te branden in de kachel om de kamer te verwarmen. Nayle voelde haar hart samentrekken van de spanning bij de gedachte dat de koudste wintermaanden nog moesten komen.

Niemand om op te leunen

Nayle moet al haar zorgen alleen onder ogen zien als alleenstaande moeder. Een paar jaar geleden bleek dat haar man met nog twee vrouwen een relatie had. Hij en Nayle zijn vervolgens gescheiden, en haar ex-man heeft alle contact met zijn zoon verbroken. Ze had niemand om op te leunen toen haar wereld instortte, want ook haar ouders zijn al overleden. Gelukkig bood een oom een kamer aan in zijn huis waar Nayle en Kezim konden wonen. Nayle is ongeschoold, waardoor ze moeilijk aan werk komt. Haar enige inkomsten zijn de kinderbijslag die ze van de overheid ontvangt. De gemeente huurt haar in om de lokale parken en tuinen schoon te houden, maar dat is slechts seizoenswerk gedurende twee maanden per jaar.

Mijn leven is niet makkelijk. Er zijn momenten geweest waarop ik echt niets had om op tafel te zetten.

Extreem koude winters

Kezim lijdt aan ernstige bloedarmoede en leverproblemen, waardoor hij vaak ziek is. Nayle kan daarom nauwelijks buitenshuis werken, omdat ze voor hem moet zorgen. Nayle vertelt: “Mijn leven is niet makkelijk. Er zijn momenten geweest waarop ik echt niets had om op tafel te zetten.” Nayle staat er alleen voor met alle worstelingen waar ze dagelijks doorheen gaat. Ze wil alles voor haar zoon doen, maar is beperkt in wat ze kan doen, door haar financiële situatie. Via ons gezinssponsorprogramma krijgen ze inmiddels op allerlei fronten steun, variërend van voedsel- en hygienepakketten, frequente bezoekjes en emotionele steun. Omdat het in Bulgarije in de winter extreem koud kan worden en stookhout erg duur is, voorzien wij met onze Winteractie gezinnen in wat zij nodig hebben om de ijskoude winter door te komen. Toen we Nayle vertelden dat we haar gezin gingen voorzien van stookhout deze winter, barstte ze in tranen uit.

Weer vooruitkijken

Wij zijn God dankbaar dat we mensen als Nayle kunnen voorzien van stookhout, eten, kleding en schoenen, zodat zij weer vooruit kunnen kijken. Onze gezinscoach Spaska vertelt dat Nayle een enorme opluchting uitstraalde, toen haar kamer warm was en haar kind in orde. Nayle vertelt dankbaar: “Ik ben niet langer alleen, want ik heb jullie. Vanuit de grond van mijn hart, bedankt! Dankzij jullie is mijn huis deze winter warm.” Met jouw hulp kunnen we ervoor zorgen dat meer gezinnen zoals dat van Nayle er warm bij zitten deze winter. Kijk op onze website voor meer informatie.

 

Lees onze verhalen

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde