Dankzij jullie weet ik dat God van me houdt en voor me zorgt

In de straten van Sofia leven duizenden daklozen die dagelijks worstelen om te overleven. Wij laten hen niet aan hun lot over. We delen warme maaltijden uit en vertellen hen dat God van hen houdt.

Krasimir (55) uit Bulgarije werd bedrogen door zijn gewelddadige (ex)vrouw. Haar nieuwe vriend zette Krasimir het huis uit en belette hem contact met zijn kinderen te zoeken. Krasimir belandde op straat, waar hij worstelde om te overleven. Hij probeerde naar werk en eten te zoeken en sliep ’s nachts op verlaten bouwplaatsen. Hij raakte wanhopig, want hoe hard hij ook probeerde, het lukte hem niet zijn leven op de rit te krijgen. Krasimir vertelt: “Het leven op straat pakt alles van je af: ieder sprankje hoop eindigt in teleurstelling. Je wordt hopeloos, koud en hongerig.”

Te trots voor hulp

Aanvankelijk wilde Krasimir geen hulp zoeken, omdat hij daar te trots voor was. Maar op een dag werden zijn honger en ellende hem teveel. Hij besefte dat hij zijn trots opzij moest zetten en hulp moest zoeken, omdat hij anders zou sterven. Hij hoorde over een plek waar warme maaltijden uitgedeeld werden aan mensen in nood. Krasimir had zoveel slechte dagen achter de rug dat hij niet meer geloofde in het goede van de mensheid, maar hij ging toch. Toen hij de lange rij mensen zag die in de kou stonden te wachten, realiseerde hij zich dat hij veel lotgenoten had. Al deze lotgenoten krijgen steun en bemoediging via ons Straathulpproject. Elke weekdag krijgen mensen er een warme maaltijd en kunnen ze luisteren naar een korte Bijbeloverdenking.

Warmte en vriendelijkheid

Narine, onze lokale medewerker bij het Straathulpproject, sprak Krasimir aan. Vanaf dat moment kwam Krasimir regelmatig langs. En niet alleen voor het eten, volgens Krasimir: “Vooral de warmte en vriendelijkheid van de mensen die het eten uitdeelden, stelde mij op mijn gemak. Ze deden alsof er niets was om me voor te schamen en alsof het heel normaal is dat ik hulp en eten nodig had. Ik voelde me compleet verloren, maar dankzij alle steun, bemoediging en constante zorg, lukte het me om te geloven dat er nog een toekomst weggelegd was voor mij. De kleding, voedselpakketten en hulp die ik van jullie kreeg, kwamen precies op tijd in mijn leven. Ik zou het niet overleefd hebben als God me niet naar het Straathulpproject geleid zou hebben. Dankzij mensen zoals jullie, voelde ik me niet langer alleen.”

Gods liefde leren kennen

Inmiddels heeft Krasimir werk en een kleine woonruimte gevonden en elke dag gaat het een beetje beter. Ook zijn de kinderen permanent onder zijn toezicht geplaatst, nadat zijn ex-vrouw en haar nieuwe vriend de kinderen mishandeld hadden. Via ons Straathulpproject leerde Krasimir Gods liefde op een praktische manier kennen. Nu leert hij zijn kinderen over God en lezen ze samen uit de Bijbel. We willen meer mensen zoals Krasimir er bovenop helpen en hen de hulp bieden die ze zo nodig hebben. Bid voor al onze dakloze vrienden, want het verhaal van Krasimir is slechts een van de vele schrijnende verhalen uit onze grote Straathulp familie.

Lees onze verhalen

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde