Benefietconcert levert geweldige opbrengst op

Onlangs hebben wij een uitzonderlijk hoge donatie mogen ontvangen. Het koor Voice of Joy uit Katwijk heeft op 14 december een groots benefietconcert gehouden om ons werk in Moldavië te ondersteunen.

Het initiatief voor het benefietconcert lag bij twee van onze sponsors. Een van hen heeft vaker concerten georganiseerd en kende Voice of Joy uit de regio. Voice of Joy reageerde enthousiast op het idee. Ze dragen onze Naschoolse Zorg locatie Nisporeni in Moldavië in het bijzonder een warm hart toe. Deze locatie is begin 2023 geopend voor 25 kinderen in nood, waaronder vluchtelingen uit Oekraïne. De koorleden waren onder de indruk van een filmpje van deze kinderen en besloten dat ze de opbrengst van de actie aan hen wilden doneren.

Bijna een jaar lang heeft het koor zich voorbereid op de organisatie van een groots Kerstbenefietconcert met aansluitend een Kerstfair, waar bezoekers kerstartikelen konden kopen. Het thema van het concert was 'Hulp door Delen’. Ook zijn de koorleden enthousiast aan de slag gegaan met het inzamelen van schoolmateriaal en persoonlijke verzorgingsartikelen voor de kinderen in Nisporeni. Naast al deze zeer welkome spullen, heeft het Benefietevenement maar liefst € 10.640,- opgebracht.

Dit geld kunnen ze in Moldavië heel goed gebruiken. Op onze Naschoolse Zorg krijgen kinderen hulp bij hun huiswerk en extra bijscholing, ze krijgen er een warme maaltijd, ze horen op een speelse manier Bijbelverhalen, ze leren er sociale omgangsvormen en ze krijgen begeleiding in normen en waarden. Daarnaast krijgen ze de zorg en aandacht die ieder kind nodig heeft op een plek waar ze gewoon kind mogen zijn. Op deze manier willen we kinderen in nood op weg helpen uit de armoede en hen nieuwe hoop geven op een betere toekomst.

Wij zijn overdonderd door alles wat Voice of Joy georganiseerd heeft en we willen onze sponsors en Voice of Joy heel hartelijk bedanken voor hun tomeloze inzet. Jullie zijn enorme toppers en de kinderen in Nisporeni zullen heel blij zijn met jullie spullen en donatie! De reactie van een van de bestuursleden van het koor na afloop van het concert: “Ach, nu is het voorbij. We gaan jullie missen...” Wij zullen jullie ook missen!

Lees onze verhalen

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde