Voedselpakkettenactie 2022

Een winter zonder eten is een grens te ver...
Lees meer over de actie...

GEEF NU

Dagelijkse strijd om te overleven

Voor het gezin van Mihaela betekent het kerstfeest alleen maar dat ze extra geconfronteerd werden met alles wat ze niet hebben. Mihaela en haar partner wonen met hun zoons Silviu (5), Dragos (9), Robert (10) en Florin (12) in Roemenië. Ondanks dat vader 6 dagen per week in de bouw werkt, verkeert het gezin in bittere armoede. Inmiddels zijn de kinderen opgenomen in ons sponsorprogramma en gaan ze naar onze naschoolse zorg voor huiswerkbegeleiding, Bijbelstudie en extra activiteiten.

Ook ontvangen ze een voedselpakket van ons met kerst. De jongens zijn door het dolle heen als de pakketten bezorgd worden. ‘Ik ga heerlijke maaltijden maken met kerst van al het lekkers wat we van jullie gekregen hebben,’ zegt Mihaela. ‘We zijn enorm dankbaar dat jullie onze kinderen zo gelukkig maken met al het lekkers en extraatjes. Daardoor voelen zij zich waardevol en geliefd. Dank jullie wel voor jullie hulp, niet alleen met kerst, maar het hele jaar door.’

Een voedselpakket is voor het gezin van Mihaela meer dan alleen een doos met essentiële voedingsproducten. De zorg om rond te komen is groot, helemaal in de winter. Juist in deze tijd is het voor hen een bemoediging om de hoop niet op te geven. Met uw hulp zien zij de hand van God in hun leven!

Een voedselpakket helpt met het broodnodige!

Een voedselpakket is voor kwetsbare mensen in Oost-Europa meer dan alleen een doos met essentiële voedingsproducten. Juist in deze tijd is het voor hen een bemoediging om de hoop niet op te geven. Gods zorg voor hen kan zichtbaar worden door uw hulp!

  • olie
  • conserven
  • rijst
  • spaghetti
  • meel
  • gist
  • zout
  • suiker
  • thee

De inhoud van een voedselpakket kan per land verschillen, maar elk voedselpakket bevat genoemde producten als basis. De producten worden lokaal ingekocht, zodat de plaatselijke economie gesteund wordt en de producten herkenbaar zijn. Op verzoek ontvangt men ook een Bijbel of een christelijk boek.

GEEF OOK EEN PAKKET

3 grote oorzaken van honger

Er is minder werk, omdat het werk op het land en in de bouw in de winter stilligt.

 

door winterse omstandigheden is er in afgelegen dorpen en steden moeilijk aan voedsel te komen

door hoge stookkosten is er niet of nauwelijks besteedbaar inkomen voor voedsel


Dit jaar gaan we samen voor

42.000

voedselpakketten voor de allerarmsten in Oost-Europa

Lees de verhalen

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde