Voedselpakkettenactie 2023

Geef wat liefde aan mensen in nood in Oost-Europa
Lees meer over de actie...

GEEF NU

“Alles wat we krijgen, geeft ons zoveel vreugde en steun”

Elena leeft met haar gezin in armoede in Roemenië. Hun leefomstandigheden zijn erbarmelijk: er is veel schimmel in hun flat, ze slapen met z’n zessen in één kamer en er is geen warm water of centrale verwarming. Elena heeft vaak op straat gebedeld omdat ze geen andere uitweg zag om aan geld te komen. De winter is een extra zware periode: er is minder werk beschikbaar voor haar man Florin en de stookkosten gaan omhoog, waardoor er minder geld overblijft voor eten en basisbenodigdheden.

Het gezin zit inmiddels in ons sponsorprogramma en krijgt nu regelmatig etenswaar, verzorgingsproducten, kleding én een voedselpakket tijdens onze voedselpakkettenactie. Radu, onze lokale gezinscoach, vertelt dat dit gezin altijd erg dankbaar is en nooit klaagt. Elena is blij dat ze nu met haar gezin Kerst kan vieren zonder zich zorgen te maken of ze het eten wel kan betalen. Ze zegt: “Alles wat we van jullie krijgen, helpt ons enorm. Bovendien voelen we ons daardoor gesteund, wat ons zo veel vreugde geeft!”

Een voedselpakket is voor veel gezinnen een bruikbaar extraatje, zeker met het oog op de recent gestegen prijzen. En niet alleen dat, een voedselpakket staat ook symbool voor liefde en zorg. Gezinnen in nood weten daardoor dat ze er niet alleen voor staan. Met uw hulp kunnen we meer gezinnen zoals dat van Elena, bemoedigen en wat extra liefde geven.

Een voedselpakket helpt met het broodnodige!

Een voedselpakket is voor kwetsbare mensen in Oost-Europa meer dan alleen een doos met essentiële voedingsproducten. Juist in deze tijd is het voor hen een bemoediging om de hoop niet op te geven. Gods zorg voor hen kan zichtbaar worden door uw hulp!

  • olie
  • conserven
  • rijst
  • spaghetti
  • meel
  • gist
  • zout
  • suiker
  • thee

De inhoud van een voedselpakket kan per land verschillen, maar elk voedselpakket bevat genoemde producten als basis. De producten worden lokaal ingekocht, zodat de plaatselijke economie gesteund wordt en de producten herkenbaar zijn. Op verzoek ontvangt men ook een Bijbel of een christelijk boek.

GEEF OOK EEN PAKKET

3 grote oorzaken van honger

Er is minder werk, omdat het werk op het land en in de bouw in de winter stilligt.

 

door winterse omstandigheden is er in afgelegen dorpen en steden moeilijk aan voedsel te komen

door hoge stookkosten is er niet of nauwelijks besteedbaar inkomen voor voedsel

 

Dit jaar gaan we samen voor

42.000

voedselpakketten voor de allerarmsten in Oost-Europa

Lees de verhalen

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde