Veelgestelde vragen

Lees hier de antwoorden op de vragen die we het meest te horen krijgen

Navigeer door de vragen:

  • Algemeen
  • Sponsoring
  • Hulpgoederen / vrijwilligers
  • Persoonsgegevens / overig

Sponsoring

1. Ben ik de enige sponsor van mijn sponsorkind of -gezin?

Elk kind heeft één sponsor. Een gezin wordt gesteund door maximaal 4 sponsors. Er is namelijk een veelzijdig hulppakket nodig om een gezin, bestaande uit meerdere (schoolgaande) kinderen effectief op weg te helpen. Wilt u als ‘enige’ een gezin ondersteunen, dan betekent dit dat u de 4 sponsorschappen voor uw rekening neemt (4 x 27,50 = € 110,- per maand).

2. Wanneer kan ik nieuwe informatie verwachten van het kind, gezin of tehuis dat ik sponsor?

Jaarlijks krijgt u (in september) een verslag met informatie over en foto’s van het kind, gezin of tehuis dat u sponsort. Indien nodig of gewenst kan er tussentijds informatie aangevraagd worden.

3. Hoe worden gezinnen en kinderen geselecteerd voor het sponsorprogramma?

Onze lokale medewerkers selecteren gezinnen en kinderen aan de hand van vastgestelde criteria. Via de sociale dienst, kinderbescherming, scholen en lokale kerken komen zij met hen in contact.

4. Hoe lang blijft een gezin of kind in het sponsorprogramma?

Kinderen blijven in het sponsorprogramma totdat zij uit het tehuis gaan, of 18 zijn geworden of hun thuissituatie voldoende is veranderd. Bij gezinnen spelen meerdere factoren een rol, zoals het vinden van een betaalde baan of vertrek naar een andere plaats. In de regel lopen we vijf jaar op met een gezin. De hulp is er namelijk op gericht dat zij na de ondersteuning zelfstandig verder kunnen gaan.

5. Kan ik mijn sponsorkind of -gezin schrijven?

Ja, u kunt als sponsor een kaart, brief of (cadeau)pakketje  (A4-envelop) sturen naar uw sponsorkind of -gezin. In het welkomstpakket ontvangt u hiervoor instructies en kaarten voorzien van uw sponsornummer. Uw post gaat mee met onze hulptransporten naar Oost-Europa.

6. Kan ik met kerst een cadeaupakket schenken aan mijn sponsorgezin of -kind?

Ja, u kunt een pakket bestellen dat in het betreffende land wordt samengesteld of zelf een pakket maken. Een zelfgemaakt pakket stuurt u naar ons kantoor in Almere, van waaruit het pakket met een transport meegaat naar Oost-Europa.
NB. Voor Oekraïne en Albanië is een zelfgemaakt pakket niet mogelijk vanwege douanerichtlijnen.

7. Waar kan ik de post voor mijn sponsorkind of -gezin naartoe sturen?

De post voor uw sponsorkind of -gezin kunt u sturen naar:

Zending over Grenzen
O.v.v. (naam sponsorkind of -gezin/ sponsorcode)
Postbus 1222
1300 BE ALMERE

8. Kan ik mijn sponsorkind of -gezin ook bezoeken?

Ja, dit kan door deel te nemen aan een van de sponsorreizen die in het voor- of najaar worden georganiseerd. Een sponsorreis duurt gemiddeld 6 tot 8 dagen. Daarnaast is het in overleg mogelijk om op eigen gelegenheid te gaan. Geef dit ruim (minimaal 6 weken) van tevoren aan. Ter plaatse wordt u begeleidt door een lokale medewerker. De kosten van de reis zijn voor eigen rekening.

9. Kan ik iets extra’s doen voor mijn sponsorkind of -gezin?

Ja, naast de reguliere sponsoring kunt u - in overleg met ons - iets extra’s geven dat het kind of gezin hard nodig heeft. U kunt hierover contact opnemen met een van de relatiemanagers.

LEES ONZE VERHALEN

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde