Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Geschiedenis

Geschiedenis Handen Met Bijbel - gen.banner

Zending over Grenzen helpt al meer dan 40 jaar kansarme gezinnen, kinderen en ouderen in Oost-Europa.

Bijbels

De organisatie startte in 1973 onder de naam Vervolgd Christendom, als onderdeel van het internationale Underground Evangelism (opgericht: 1960). In die tijd sloot het IJzeren Gordijn het huidige Oost-Europa af. De hulpverlening was toen vooral gericht op het brengen van Bijbels naar Oost-Europa.

Hoop?

Met de val van de muur in 1989 kwam de miserabele leefsituatie aan het licht: overvolle tehuizen met onverzorgde kinderen die opgroeiden zonder liefde en aandacht en gezinnen die met hun hele familie in een vervallen kamer leefden. Allen mensen zonder hoop voor de toekomst.

Hulp

Dat was het moment dat de organisatie zich naast zendingswerk ook ging richten op materiƫle en sociaalemotionele hulpverlening. Met de nieuwe focus kreeg de organisatie ook een nieuwe naam: Zending over Grenzen (Nederland) en Mission without Borders (internationaal).

Vandaag de dag worden 9.260 kinderen en 1.947 gezinnen geholpen door Mission without Borders / Zending over Grenzen.