Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Interview: “Ik vond het direct een goed idee om kleding in te zamelen!”

#VerhalenOverGrenzen

24 augustus 2017

Als we mevrouw Traas opbellen om haar te interviewen over haar kledinginzamelingsacties is het precies het goede moment: "Ik had nét nog iemand aan de telefoon die spullen komt langsbrengen", klinkt het lachend aan de andere kant van de lijn.

Mevrouw Traas uit Baarland heeft het dan ook buitengewoon druk met het inzamelen van kleding, vertelt ze enthousiast. "Wim Griffioen (vrachtwagenchauffeur van Zending over Grenzen, red.) is drie weken geleden nog langs geweest om spullen op te halen en nu staan er alweer tien pakken", aldus mevrouw Traas. "En de vorige keer paste het maar net allemaal in de vrachtwagen!" Deze drukte is niet per se uitzonderlijk voor de tijd van het jaar; "want er komt eigenlijk altijd veel."

2017.08.18 Interview Met Corrie TraasVrachtwagenchauffeur Wim Griffioen na een stop bij mevrouw Traas.

Leegstaand huis

Jaren geleden raakte mevrouw Traas betrokken bij het inzamelen van kleding voor Oost-Europa, toen er vanuit Zending over Grenzen een oproep werd gedaan. "Ik was op een kerstconcert en hoorde dat er geen inzamelpunt in Zeeland was. Mijn man kwam toen met het idee om het leegstaande huis waarnaast wij wonen en waar wij de eigenaar van zijn te gebruiken als opslagplaats." Mevrouw Traas zag het wel zitten. "Ik vond het direct een goed idee! Ik had er zelf nog nooit over nagedacht."

UA2017-01De Oekraïense Iryna, een van de duizenden kinderen bij wie ingezamelde kleding terecht komt.

Bijzonder

Voordat mevrouw Traas kleding inzamelde, was ze al bij Zending over Grenzen betrokken als sponsor. "Mijn man en ik hebben ook een reis naar Oekraïne gemaakt, om ons gezin op te zoeken. Dat heeft veel indruk gemaakt." Inmiddels weten de meeste mensen in Zeeland het inzamelpunt voor Oost-Europa goed te vinden. "Mensen komen overal vandaan, we krijgen veel mond-op-mond-reclame." Ook reist mevrouw Traas regelmatig zelf de omgeving door om spullen op te halen bij mensen die het zelf niet langs kunnen brengen. Zo komt ze regelmatig bij een tehuis waar vrouwen dekens breien voor kansarme mensen in Oost-Europa. "Als ik daar de spullen ophaal, neem ik altijd een lekkere koek voor de dames mee. Ze zitten dan al te glunderen als ik binnenkom." Ook voor de vrachtwagenchauffeur van Zending over Grenzen wordt goed gezorgd: er staat altijd koffie en een Zeeuwse Bolus voor hem klaar.

Liefde

De belangrijkste drijfveer voor al het werk dat mevrouw Traas en haar man doen, is naar eigen zeggen: de liefde. "Dat is het allerbelangrijkst!" En daar kan Zending over Grenzen het alleen maar mee eens zijn.

Ook helpen?

Zending over Grenzen is uiteraard heel blij met de inzet van meneer en mevrouw Traas. Wilt u ook iets organiseren om goederen of geld in te zamelen? Bel ons op 036 - 536 36 15 en we bespreken graag de mogelijkheden.