Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Geef hulpgoederen zoals kleding

De transporten naar Oost-Europa zijn deze maand weer op gang gekomen. Dat betekent dat u weer hulpgoederen kunt aanbieden bij de inzameladressen! Houd daarbij wel rekening met de gezondheid van uzelf en degene bij wie u de goederen aflevert.

------------------------------------------------------

 

Lever kleding in en u helpt kansarme mensen in Oost-Europa

Arme gezinnen in Oost-Europa kunnen vaak geen kleding kopen. Daarom zamelt Zending over Grenzen kleding en andere goederen in. Zoals voor de familie Vartic uit Moldavië.

Warme kleding

Het loon dat Nicolai in de steenfabriek verdient, is onvoldoende om het gezin van te onderhouden. De kleding kwam als een geschenk uit de hemel. Moeder Raisa vertelt: "Mijn droom is uitgekomen: deze winter kunnen al mijn kinderen warme kleding dragen."

Hulpgoederen

De kansarme mensen die worden geholpen, hebben gebrek aan veel verschillende goederen. Producten voor Persoonlijke Hygiëne, Voedsel, Schoolmateriaal, Schoenen en Kleding zijn meer dan welkom. Na ontvangst van de hulpgoederen in Almere worden ze gesorteerd. De geschikte producten worden klaargemaakt voor transport naar Oost Europa. De minder passende producten worden verkocht om daarmee de kosten van de transporten te financieren. Kijk hier voor de actuele lijst hulpgoederen.  

Inzameladressen

Door het hele land zijn er circa 80 adressen waar u uw hulpgoederen kunt brengen. Kijk hier voor het inzameladres bij u in de buurt en vraag ons naar het bijbehorende telefoonnummer. Op die manier kunt u een afspraak maken over het moment van uw donatie.

Daarnaast staan er voor ons kantoor in Almere containers waar u uw hulpgoederen in kan deponeren.

Aanleveren en sorteren van hulpgoederen zoals hygiëneproducten

De mensen in Oost-Europa willen wij graag helpen met goede spullen. Daarom zijn er vrijwilligers in het magazijn in Almere die kijken naar de kwaliteit van de hulpgoederen en bijv. de kleding sorteren, zodat het op de juiste plaats terechtkomt. Levert u kleding in, doe dit dan in een gesloten plastic tas of vuilniszak, zodat het niet vies of beschadigd raakt voordat het door hun handen gaat.

In 2019 gingen er 39 transporten met hulpgoederen vanuit Nederland naar Oost-Europa.

Meer weten?

Neem contact met ons op: 036 536 36 15 of via e-mail.