Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Het verhaal van Dima - een bastaardkind ontdekt Gods liefde

#VerhalenOverGrenzen

P7 - Voor - 51-3-206306 Dmytro Gryban (2008)"Ik droomde ervan dat m'n moeder zou stoppen met roken en drinken en een échte moeder voor me zou zijn. Eén die thuis bleef om voor me te zorgen", vertelt de nu 19-jarige Dima Gryban over zijn kinderjaren. Na een zomerkamp van Zending over Grenzen verandert zijn leven drastisch. Voor het eerst in zijn leven hoort Dima dat hij geliefd is.

De Oekraïense Dima groeit op als 'wees' in één van de kindertehuizen die door Zending over Grenzen worden ondersteund. Daarvoor woont hij samen met zijn zusje bij zijn moeder die er eigenlijk nooit is. Ze heeft het druk met drinken en andere bezigheden. Vader is na de geboorte al snel van het toneel verdwenen, dus de kinderen worden grotendeels gedumpt bij oma. Dima: "Mijn oma hield niet van mij, omdat ik een buitenechtelijk kind ben. Ze schopte me meestal de deur uit. En wanneer ik thuis kwam omdat ik honger had, gaf ze me niets te eten. M'n ooms en tantes kwamen me vaak stiekem eten brengen." Op de begrafenis van Dima's moeder, die overlijdt aan kanker als hij 12 jaar oud is, ziet hij zijn vader nog één keer. Daarna nooit weer. Dima: "Als wees moest ik het hele jaar in het kindertehuis blijven. Niemand kwam mij halen tijdens de vakanties. Dat vond ik verschrikkelijk en een aantal keren ben ik daarom weggelopen." Dan krijgt Dima de kans om deel te nemen aan de zomerkampen en zijn leven gaat 180 graden om. P7- Dima GrybanStralend vertelt hij: "Ik heb op kamp zoveel geweldige mensen ontmoet. Ik was echt geen makkelijk kind hoor toen ik daar voor het eerst kwam. Maar ik hoorde over de liefde van Jezus. Sterker nog, ik voelde Zijn liefde!" De sfeer van liefde en acceptatie was compleet nieuw voor Dima. Dat had hij nog nooit meegemaakt in zijn leven. "Zomerkampen werden de beste twee weken van het jaar voor mij. Zo droomde ik ervan om op een dag mee te helpen met de zomerkampen. En weet je, God is zo groot want mijn droom is uitgekomen!" Voor de tweede keer dit jaar heeft Dima meegeholpen als een van de leiders van het zomerkamp. Ook wil hij zich laten dopen om zijn keuze voor Jezus publiekelijk te bevestigen.