Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Zomerkampen

Zomerkamp

Sport en spel, leren over God en nieuwe vriendjes maken. Vaak komen kinderen compleet veranderd terug van een vakantie in een zomerkamp. Zoals Serjina (11) uit Bulgarije.

Ze leeft in een arme Roma-gemeenschap. De lokale voorganger Emil Metodiev trof Serjina en haar zusje en broertjes wel eens huilend van de honger aan. Maar vorig jaar ging Serjina voor het eerst met Zending over Grenzen mee op zomerkamp en dit veranderde haar leven. "Ik kwam er tot geloof", vertelt het Bulgaarse meisje. Aanvankelijk was ze bang om mee op kamp te gaan, omdat ze nooit eerder buiten haar dorp was geweest. Eenmaal op kamp was ze echter diep onder de indruk.

Elke dag bidden

"Het leukste aan het kamp vond ik de nieuwe liedjes, het zwembad en dat ik elke dag iets nieuws over God leerde", aldus Serjina. Ook haar moeder Lyubka merkte verandering bij haar dochter: "Ze zegde Bijbelversen op en moesten we van haar voor elke maaltijd bidden."

Kind-zijn

Tijdens een christelijk zomerkamp komen kinderen die opgroeien in een sociaal ontwricht gezin of tehuis tot rust in een ontspannen omgeving. Ze kunnen weer even kind zijn en leren over God.

In 2017 namen 3.668 kinderen deel aan een zomerkamp.

Help mee!

Insert OCL Geef Nu!

Voor € 10,- kan één kind een dag mee op zomerkamp. Een zomerkamp duurt gemiddeld tien dagen. Helpt u mee