Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Het verhaal van Marinko Sunjic

#VerhalenOverGrenzen

Als jonge vent vocht hij in de frontlinie tijdens de oorlog in Bosnië en verloor een aantal van zijn kameraden hierdoor. Vervolgens vond hij de liefde van z'n leven om die een aantal jaren later te verliezen aan een andere vijand: kanker. En of dat nog niet genoeg was, kreeg hij twee jaar geleden drie hartinfarcten in drie dagen met daar bovenop een longontsteking.

03. BH2015SEP-14 Vader Sunjic In De Tuin

Wonder boven wonder overleefde Marinko Sunjic al deze gebeurtenissen. Zijn leven echter ging 180 graden om. Als gevolg van zijn slechte gezondheid verloor hij zijn baan als vrachtwagenchauffeur en is hij nu fulltime thuis om voor de kinderen te zorgen. Daarbij werd recentelijk ontdekt dat Marinko post-traumatische stress heeft zoals veel soldaten die vochten in de oorlog in Bosnië twintig jaar geleden.

Frietjes

Ondanks het feit dat er enorm veel gebeurd is in het leven van vader Marinko gaat hij er wel voor. Hij is een bescheiden man die niet stil kan zitten en graag zorgt voor zijn zoon Noa van acht en zijn dochter Lucija van veertien jaar. Hij vertelt: "Dit had ik nooit verwacht! Ik heb nooit om 03. BH2015SEP-14 Vader Sunjic Met Oogsthulp gevraagd, maar op een dag kwamen jullie langs en boden hulp aan. Dat is echt bijzonder, want in dit land kijkt niemand naar elkaar om." Zending over Grenzen bood vorig jaar op het juiste moment het Zaaigoedproject aan in de vorm van een doos met zaden die hij zelf kon planten op het stukje grond dat hij heeft. Ook werd het gezin geholpen met schoolboeken, meubilair en medicijnen. Marinko gooide zijn leven om en leerde om het land te bewerken en kreeg het materiaal daarvoor. Dochter Lucija was ook enthousiast bij het ontvangen van het zaaigoed en kon niet wachten om haar vader te helpen. Zoon Noa, die een lichte verstandelijke beperking heeft, reageerde specifiek op de pootaardappelen zoals elk kind van negen zou reageren: "Aardappelen: ik ben gek op Franse frietjes!"

Een jaar later hebben ze een geweldige oogst die voorziet in hun behoeften en waarvan zelfs een deel verkocht kan worden. Vol liefde kijkt Marinko naar zijn kinderen en zegt: "Ik zal altijd voor hen blijven vechten!"

03. BH2015SEP-14 Vader En Kinderen Sunjic Eten