Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Het verhaal van familie Pasa - deel II

#VerhalenOverGrenzen

Wat kan er in een jaar veel gebeuren, beseffen we als we de familie Pasa in Moldavië weer bezoeken. Toen we vorig jaar bij moeder Diana en kinderen Eric en Milena waren, werden ze net door Zending over Grenzen geholpen en ging het al langzaamaan beter. Diana was tot geloof gekomen, kreeg een baan in de kerk en dankzij de Winteractie kreeg het gezin stookhout en warme kleding om de extreme winter te trotseren. Toch was het leven nog steeds niet makkelijk voor de alleenstaande moeder, nadat haar man een beter leven in Rusland was gaan zoeken.

Zending Over Grenzen Oost -europa Moldavië Stichting Hulp Kansarmen Gezin SponsorDe grootste verandering met vorig jaar is misschien wel dat Diana's man terugkeerde. Het hele jaar bad ze ervoor en het gebeurde precies voor kerst. "We hadden prachtige kerstdagen", vertelt de Moldavische vrouw. "We deelden onze vreugde, zorgen en gevoelens. Te midden hiervan voelden we de aanwezigheid van God in onze harten." Hoewel haar man nog steeds werkloos is, helpt hij zijn gezin nu met het verzamelen van brandhout. "Het is een opluchting dat hij er weer is", verzucht Diana.

Vreugde om de hulp

Voorganger Boris, coördinator van Zending over Grenzen, bracht ook afgelopen kerst een Voedselpakket langs bij de familie Pasa. Eric en Milena stonden vol verwachting in de kou op hem te wachten. Bij het openen van het pakket zeiden hun glimlachen, verrassing en opwinding alles. "Telkens als we hulp van Zending over Grenzen krijgen, voelen we een vreugde die moeilijk uit te leggen is", vertelt Diana. "Mijn kinderen en ik hebben wanhopige tijden meegemaakt, waarin elke dag een overlevingsstrijd was. Maar God zorgt op onverwachte manieren voor ons."

Zending Over Grenzen Oost -europa Moldavië Stichting Hulp Kansarmen Gezin Sponsor GeefLevens blijvend veranderd

De coördinator ziet na een jaar zeker veranderingen. "Het is een immense vreugde om de vader weer thuis te zien", vertelt hij. "Ik werk nauw samen met de familie en ik moedig ze aan om verbonden te blijven." Dankzij de steun van donateurs en sponsors kunnen we de levens van families zoals de familie Pasa blijvend veranderen. Helpt u ook mee?


Lees hier het eerste deel van Het verhaal van familie Pasa.