Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Winteractie

Het huis van het gezin Dubceac is al dagen niet verwarmd. Als vader Alexandru, moeder Cristina en hun kinderen praten, verschijnen er dampwolkjes uit hun mond. "De hele week vraag ik me al af: hoe gaan we het overleven?" vertelt moeder Cristina. "Buiten ligt een klein stapeltje takjes: al het brandhout dat we hebben. Terwijl het met de dag kouder wordt!"

MD_2017_19_-7 (Copy)

Jarenlang was dit scenario de dagelijkse winterrealiteit voor het gezin Dubceac, maar in 2017 kwam daar verandering in: ze raakten bekend bij Zending over Grenzen en ontvingen hulp via de winteractie. Terwijl een busje van de organisatie voor hun huis stopt, kijkt het gezin elkaar vol verbazing aan. Ze kunnen haast niet geloven dat al dat stookhout voor hen is! "Mama, kunnen we vanavond zonder muts en wanten slapen?" vraagt hun zoontje Ciprian (3) hoopvol terwijl zijn vader voor het eerst in weken een groot vuur stookt in de houtkachel.

"Voor het eerst ben ik niet bang voor de winter", zegt moeder Cristina met tranen in haar ogen. "Wat wil een moeder nog meer dan haar kinderen warm en blij zien?" Ook vader Alexandru kan zijn blijdschap niet bedwingen en hij zegt: "We zijn zo dankbaar voor Zending over Grenzen en de mensen die onze nood ter harte hebben genomen. Ik hoop dat we op een dag weer op eigen benen staan en zelf andere gezinnen kunnen helpen. We danken degenen die zoveel blijdschap in ons gezin hebben gebracht met heel ons hart!"

Dit is een illustratie van slechts één gezin, maar zo zijn er duizenden. Het gezin Dubceac wordt op praktische wijze geholpen, maar we willen graag nog meer gezinnen helpen. In 2017 kregen 1.044  mensen extra hulp tijdens de wintermaanden. 

Help mee!

Stookhout, dekens, warme kleding, schoenen, en extra voedsel maken juist in de winter een enorm verschil voor gezinnen, kinderen en ouderen. Helpt u mee? Al vanaf € 27,- kunnen we een gezin voor een week helpen, maar uiteraard is elke gift welkom.

Geefnu