Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Voedselpakkettenactie: "We voelen ons geliefd"

#VerhalenOverGrenzen

Kerst is voor de Oekraïense Gamza-familie een zeldzaam moment waarop iedereen samen is. In het dagelijks leven werkt vader Vitaliy namelijk als een bouwvakker in een stad vierhonderd kilometer van hun huis. "Het is moeilijk om thuis te komen en te merken dat je kinderen gegroeid zijn en hoe weinig invloed je hebt op hun ontwikkeling", vertelt de vader. "Ik wou dat ik dichter bij huis kon werken, maar er is volledige werkloosheid in de regio* waar wij wonen. Er zijn geen wegen, geen fabrieken en geen ondernemingen."

P3 - RS2035_6. Gamza Family - Picture Of The Family (Copy)

Ondanks zijn werk, heeft het gezin het financieel erg zwaar. Ook de handicap van de oudste zoon Vladyslav (13) die veel zorg nodig heeft, is een grote zorgenpost binnen het gezin. "Tot hij vier jaar was, was Vladyslav een levendig, vrolijk jongetje; mijn oogappeltje", vertelt Vitaliy Gamza. "Toen kreeg hij een ontsteking in zijn hersenen en sindsdien is hij verlamd, niet in staat om te zien en te praten." De inmiddels 13-jarige Vladyslav lijdt aan hersenverlamming en zijn oma helpt in zijn zorg. Ze houdt hem liefdevol op schoot, zijn pijn is duidelijk ook haar pijn. Ze vertelt: "We hebben van alles geprobeerd, maar zijn ziekte is zo ernstig dat er de kans op verbetering zeer klein is. Revalidatietherapie is de enige vorm van verlichting, maar in dit geïsoleerde dorp zonder ziekenhuis is dat geen optie." 

Een zwaar levenRS2037_8. Gamza Family - Valentyna And Vladyslava , Next To The OCL Box (Copy)

Moeder Lyudmyla is dankbaar voor de hulp die ze krijgt, want zelf zorgt ze voor haar drie andere kinderen, het huishouden en hun moestuin met wat dieren. "Toen ik jong was droomde ik van een spannend en zorgeloos leven", vertelt ze. "De armoede waarin we leven, onze povere leefomstandigheden en mijn zoons ziekte hebben die verwachtingen weggenomen. Toch zou ik het niet willen missen: mijn leven is zwaar, maar ik krijg er zo veel liefde voor terug."

Armoede verslaan P3 - RS25_13. Gamza Family - Two Girls Holding Items From OCL Parcel (Copy)

Het gebrek aan stabiliteit en economische welvaart is voor veel gezinnen in deze regio een groot probleem. Ouders hopen op een betere toekomst voor hun kinderen, maar de situatie verslechtert juist en dat zorgt voor veel frustratie. Zending over Grenzen werkt met de kansarme gezinnen en geeft hen steun en een kans om de armoede te verslaan. Deze Kerst staat in het teken van de Voedselpakkettenactie. "De steun van Zending over Grenzen helpt me te geloven dat een beter leven mogelijk is", zegt Vitaliy. "Dankzij hen krijgen we voedsel, maar ook kleding, schoenen en hygiëne-artikelen. Het weinige geld dat ik verdien kan ik besteden aan bijvoorbeeld het verbeteren van ons huis. Daarnaast is hun emotionele steun heel belangrijk voor ons. We voelen ons geliefd en kunnen daardoor zelf ook beter liefhebben."

*Om privacy-redenen vermelden we niet in welke regio dit gezin precies woont, maar dat is wel bij ons bekend.

Insert OCL Geef Nu! Een voedselpakket maakt een groot verschil tijdens de harde winter in Oost-Europa. Geef een voedselpakket en geef een teken van liefde, aandacht en zorg! Eén voedselpakket kost € 24,50 maar elk bedrag is welkom voor ons werk in Oost-Europa.