Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Een voedselpakket voor oma Leana

#VerhalenOverGrenzen

Toen Leana's kleinkinderen 9 jaar geleden door hun ouders in de steek gelaten werden, nam ze de zorg over de kinderen op zich, ondanks dat ze zelf nauwelijks rond kon komen. Samen met haar kleindochter Antonia (13) en kleinzonen Darius (12) en Dragos (8) woont ze in een klein huisje in het midden van Roemeniƫ. Het leven is voor Leana erg zwaar, maar dankzij de hulp die zij en de kinderen krijgen via Zending over Grenzen is er toch hoop voor de familie. Vijf dagen per week krijgen ze een maaltijd bij de lokale gaarkeuken en de kinderen ontvangen ondersteuning bij hun schoolwerk. In de winterperiode zijn de voedselpakketten onmisbaar voor de familie.

RS4651_07 A Grandmother And The Children With The Package Content

Leana heeft geen inkomen: "Ik vroeg om eten overal waar God me leidde." Daarnaast heeft ze verschillende gezondheidsproblemen, zoals botkanker en diabetes, waardoor Leana veel geld kwijt is aan medicijnen.

2. RS4647_00 C The Neighborhood Of Social HousesDoor Leana's verslechterde gezondheid is haar mobiliteit hard achteruitgegaan. In winterse omstandigheden is het voor haar nog moeilijker om naar buiten te gaan voor eten.


< De buurt waar Leana woont.

3. RS4635_33 B Antonia Putting Woods On The FireHet huisje waarin de familie leeft, wordt verwarmd door een oud stookkacheltje. In de koude winter lopen de stookkosten hoog op.

 

 

 


Een voedselpakket is in deze tijd van het jaar een teken van hoop voor mensen zoals Leana. Het neemt een deel van de dagelijkse zorgen weg, zodat ze zich kunnen focussen op de toekomst, bijvoorbeeld een opleiding voor de kinderen. "Ik moedig mijn kleinkinderen aan om naar school te gaan en te leren", zegt Leana. "Hun opleiding komt op de eerste plek."

4b RS4655_13 The Grandchildren Excited About The Content Of The Box

Insert OCL Geef Nu! Laat mensen in nood weten dat u ze niet vergeet en geef ook een voedselpakket!


Lees Meer Button (blauw)Lees meer over onze voedselpakkettenactie.