Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Een pakket vol wonderen: het verhaal van het gezin Dragomir

#VerhalenOverGrenzen

In een klein, turquoise huisje, omheind met een scheve, houten schutting vol kieren op het platteland van Roemenië woont het gezin Dragomir. Aan de waslijn boven de rotsige ondergrond van hun onverzorgde tuin hangt tweede-, derde- of misschien zelfs vierdehands kleding te drogen. Alina Maria (8) en Antonio (7) komen er nieuwsgierig onderdoor als we een voedselpakket bij hen brengen.

Voedselpakket Zending Over Grenzen Actie Oost -europa Winter Kerst Geven Donatie Roemenië

De twinkeling in de ogen van de jonge kinderen als ze het pakket openen doet je hart smelten, al helemaal als je hun trieste verhaal kent. Hun ouders Mioara en Alin waren jong toen ze Alina Maria verwachtten, beiden net twintig jaar. Hun relatie was onstuimig, wat ervoor zorgde dat Alina Maria en Antonio elk jaar van hun jonge leven ergens anders woonden. Tijdens een dieptepunt leefden de zus en broer zelfs gescheiden van elkaar bij respectievelijk hun moeder en hun vader, gezamenlijk met andere familieleden omdat beide werkloze ouders zich geen eigen plek konden veroorloven.

Leven bij overgrootmoeder

Antonio had naast deze ingrijpende onrust ook medische problemen. Hij is geboren met een hazenlip, waarvoor hij toen hij één jaar oud was geopereerd is. Hij kan nog steeds niet goed praten en raakt enorm gefrustreerd als hij zich niet kan uitdrukken. Alina Maria is de enige die hem enigszins begrijpt. Inmiddels is de leefsituatie van de kinderen stabiel, maar zeker niet optimaal. Mioara en Alin zijn definitief uit elkaar en nu wonen de jonge kinderen met Mioara bij haar oma Ileana. Ileana is een sterke vrouw van 74 die met liefde en toewijding voor haar achterkleinkinderen zorgt als haar kleindochter werkt.

Zending Over Grenzen Voedselpakket Actie Oost -europa Helpen Geven Donatie Roemenië Dragomir Insert Mailing

Antonio's grootste schat

Hoewel Mioara keihard werkt om voor haar kinderen en overgrootmoeder te zorgen, schiet haar salaris sterk tekort. Ook het kleine pensioentje van Ileana is ontoereikend. Een voedselpakket is in de koude wintermaanden dan ook meer dan welkom. Alina Maria en Antonio bekijken elk product alsof het een wonder op zich is en de chocolaatjes in het bijzonder. Antonio pakt de reep vast alsof het zijn grootste schat is en lijkt niet van plan het los te laten - zelfs niet in ruil voor een kusje van zijn grote zus. Overgrootmoeder Ileana kijkt met een glimlach toe hoe haar achterkleinkinderen genieten van het verrassingseffect van een voedselpakket. Zelf lijkt ze vooral dankbaar dat haar gezin zich de komende maand geen zorgen hoeft te maken over een maaltijd. "Ik wil iedereen bedanken die zo welwillend geeft", spreekt ze met gevouwen handen uit. Vreugde en dankbaarheid, praktische hulp én het gevoel krijgen dat je gezien en geliefd wordt: dat is de kracht van de voedselpakkettenactie

Knop 1 Pakket

Knop 2 Pakketten

Knop 3 Pakketten