Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Vakopleidingen

MD2011-33_02

Kapster, imker, coupeuse, schoenmaker of kok. In veel landen in Oost-Europa is er vraag naar praktische beroepen. Dumitru Balanut uit Moldavië volgt de opleiding tot schoenmaker.

Repareren

"Ik vind het leuk om te doen!  En in dit vak is werk, want veel mensen laten hun oude schoenen repareren omdat zij niet elk seizoen nieuwe schoenen kunnen kopen." Ook nu al is de opleiding lonend. Zo reparen Dumitru en zijn klasgenoten schoenen van de kinderen in het tehuis waar hij woont.

Vak leren

Kinderen uit tehuizen en sociaalontwrichte gezinnen kunnen een vakopleiding volgen, zodat zij uit de vicieuze cirkel van armoede kunnen ontsnappen. Het door de staat erkende diploma vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt.

In 2017 volgden 645 (jong)volwassenen een vakopleiding van Zending over Grenzen, behaalden 417 hun diploma en kregen 323 jongeren een beurs.

Help mee!

Een vakopleiding geeft kinderen een toekomst. 

Computercursus: € 45,-
Coupeuseopleiding: € 60,- 
Schoenmakeropleiding: € 60,- 
Koksopleiding: € 90,- 
Imkeropleiding: € 90,-
Cursus Engels: € 90,- 
Kappersopleiding: € 120,- 

Insert OCL Geef Nu!Verander ook iemands leven en geef nu voor vakopleidingen!