Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Kwetsbare kinderen

4 Kinderen Bij Raam - gen.banner

Liefde, aandacht en een veilige omgeving zijn cruciaal voor een kind. Toch zijn er duizenden kinderen in Oost-Europa die dit niet kennen. Zending over Grenzen biedt hen een thuis.

"Armoede heeft Roemenië veranderd in een land van kinderen zonder ouders", vertelt Eugen Macavei van Zending over Grenzen Roemenië.

Alleen

Gebrek aan werk en lage lonen doet volwassenen vluchten in alcohol of vertrekken naar het buitenland. Ouders laten hun kinderen achter bij opa en oma, of de buren. "Volgens officiële statistieken hebben 85.000 Roemeense kinderen ten minste één ouder in het buitenland. En dit aantal is nog veel groter, aangezien ook veel Roemenen illegaal verblijven in het buitenland".

Lokale kerken

Samen met de lokale kerken vangt Zending over Grenzen deze kinderen op in verschillende buurtcentra. Na schooltijd krijgen zij huiswerkbegeleiding, een warme maaltijd, en kunnen zij meedoen aan diverse activiteiten, waaronder sport en spel. Tijdens de Bijbelles leren zij dat God van hen houdt en voor hen zorgt.

Geliefd

Macavei: "De kinderen zijn vaak door hun situatie eenzaam, boos en gefrustreerd. Wij laten hen merken dat zij geliefd en belangrijk zijn, leren hun best te doen op school en respect te hebben." De coördinatoren en vrijwilligers van de lokale kerken zijn vader- en moederfiguren voor de kinderen. "We zijn dankbaar dat we een beetje blijdschap in hun levens kunnen brengen".

Samen

Insert OCL Geef Nu!

Alleen samen met u kunnen wij voor deze kinderen zorgen en hen laten merken dat zij er niet alleen voor staan. Voor € 23,- kunnen wij één kind uit een kansarm gezin een maand lang helpen. Helpt u mee?