Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Gaarkeukens

Oude Vrouw Eet Soep 2 - gen. banner

Een warme maaltijd, een goed gesprek en contact met anderen. De gaarkeuken van de lokale kerk is een ontmoetingsplaats voor eenzame ouderen en kansarme gezinnen. Zoals voor Koviljka, een oudere dame uit Bosnië-Herzegovina.

Armoede

Vanwege de Bosnische burgeroorlog van 1992-1995 vluchtte Koviljka uit haar woonplaats en kwam zij met haar man en zoon terecht in Glamoc. Zij konden hun leven nooit opnieuw opbouwen en leven in schrijnende armoede. Maar veel moeilijker nog, is dat Koviljka in 2012 haar zoon alsnog verloor aan een overblijfsel van de oorlog: hij stapte op een oude landmijn toen hij naar verkoopbaar metaal zocht. Dit deed hij om op financieel gebied iets voor zijn ouders te kunnen betekenen.

God zorgt

Koviljka: "Ik ben vaak alleen met met mijn rouw. Het is belangrijk voor mij om naar de gaarkeuken te komen en andere mensen te zien. Als mijn man en ik niet naar de gaarkeuken konden komen, dan hadden we niets en zouden we honger lijden. Nu heb ik hoop en helpt de boodschap van Jezus Christus mij om verder te leven."

In 2017 werden er 170.566 maaltijden uitgedeeld vanuit de 20 gaarkeukens in zes verschillende landen in Oost-Europa.

Help mee!

Insert OCL Geef Nu!

Een warme maaltijd en het ontmoeten van andere mensen is waardevol voor eenzame ouderen en kansarme gezinnen. Al voor € 3,- per dag krijgt één persoon een warme maaltijd.