"Ik kon mijn geluk niet op!"

De 23-jarige Emina uit Bosnië en Herzegovina heeft van ons een studiebeurs ontvangen en studeert nu Verkeerskunde.

STEUN VAKOPLEIDINGEN

Emina is een slimme jongedame die altijd tot de top van haar klas behoorde. Ze groeide op in een arm gezin in de bergen van centraal Bosnië en Herzegovina. Haar familie werd in 2013 opgenomen in ons gezinssponsorprogramma.

Onze lokale medewerker Nermin ondersteunt kwetsbare gezinnen en werd geïnspireerd door de enorme veranderingen die hij in de loop der jaren in dit gezin zag. In 2013 had het gezin de grootste moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, maar na 5 jaar steun, krabbelden ze langzaam maar zeker op uit de armoede. Ze gingen geiten en kippen houden en teelden gewassen in hun kas, waardoor ze in 2018 zelfvoorzienend werden.

Er zijn voor anderen

Emina was op de lagere en middelbare school al een van de beste leerlingen in haar klas, met als logisch gevolg dat ze een vervolgstudie wilde doen. Hoewel Emina’s familie op de goede weg is, liggen de kosten van een studie buiten hun bereik. De vader van Emina, Ernad, kan maar beperkt werken vanwege gezondheidsproblemen. Gelukkig kunnen wij via het studiebeursprogramma een plek aan de universiteit financieren voor Emina. Ze zegt: “Vanaf het moment dat ik hoorde dat Zending over Grenzen mij zou helpen om mijn master te halen, kon ik mijn geluk niet op. Zij hebben ons leven op zoveel manieren ten positieve veranderd. Als ik nadenk en droom over de toekomst, dan zie ik mezelf met een baan, zodat ik mijn gezin kan ondersteunen en er voor anderen kan zijn. Net zoals Zending over Grenzen er voor ons was.”

Rooskleurige toekomst

Emina zit nu in haar 4e jaar Verkeerskunde en opnieuw is Emina een van de besten van de klas. Na haar afstuderen kan ze o.a. aan de slag als logistiek planner, verkeersmanager, logistiek projectmanager of als politie-inspecteur. Emina’s toekomst ziet er rooskleurig uit, nu ze de kans heeft gekregen om aan de universiteit te studeren.

Er zijn veel meer jongeren zoals Emina die grote dromen hebben, maar waarvan de gezinnen geen studiekosten kunnen betalen. Laten we er samen voor zorgen dat iedereen in Oost-Europa die dat wil, in de toekomst een opleiding kan volgen om tot bloei te komen. U kunt vandaag nog een donatie doen t.b.v. vakopleidingen.

"Als ik droom over de toekomst, dan zie ik mezelf met een baan, zodat ik er voor mijn gezin en anderen kan zijn."

STEUN VAKOPLEIDINGEN

Lees onze verhalen

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde