Een opleiding is levensveranderend

Hoe Danijel (20) samen met Zending over Grenzen zijn toekomst verbetert

“Ik heb gezien en gelezen dat een goede opleiding de wereld kan veranderen”

“Mijn leven is vol obstakels, maar ik ben vastberaden mijn toekomst te veranderen via mijn opleiding.” Het zijn besliste, daadkrachtige woorden van de twintigjarige Danijel uit Bosnië-Herzegovina. Een intelligente jongeman, die helaas ook helder voor ogen had dat voor het verwezenlijken van zijn toekomstdroom geld nodig is. Geld dat zijn ouders helaas niet hebben. Dankzij de steun van Zending over Grenzen, is hij gelukkig toch hard op weg naar een betere toekomst – en hoopt hij ook anderen te inspireren.

“Ik herinner me dingen uit mijn jeugd die ik niet goedkeur, die ik zelf anders wil doen in mijn leven”, vertelt Danijel op een rustige, bedachtzame toon. Hij groeide op in een door de Bosnische Burgeroorlog beschadigde stad en met een door de Bosnische Burgeroorlog getraumatiseerde vader. “Ik heb gezien en gelezen dat een goede opleiding de wereld kan veranderen”, zegt Danijel. Dit is dan ook zijn persoonlijke motivatie om een goed diploma te behalen.


Danijel heeft een passie voor wetenschap en wiskunde en droomt van een leven als professor. “Ik maakte me zorgen over de kosten van een opleiding – ik wist dat mijn ouders zich dat niet konden veroorloven.” Met de steun van Zending over Grenzen kwam zijn droom echter een stapje dichterbij: Danijel kon gaan studeren aan de universiteit. “Ik ben Zending over Grenzen en de donateurs méér dan dankbaar dat ik nu een goede opleiding kan volgen”, vertelt de jongeman.

"Ik hoop dat ik een verschil kan maken in mijn gemeenschap en hopelijk in mijn land."

Met zijn opleiding in volle gang, durft Danijel ook nog verder te dromen. “Ik zie dat veel van mijn vrienden na hun afstuderen in het buitenland gaan werken. Dat is niet wat ik wil doen. Ik hoop dat ik een verschil kan maken in mijn gemeenschap en hopelijk in mijn land. Ik kijk uit naar de dag dat ik professor word, mijn kennis deel met jonge studenten en dat zij op hun beurt ook een verschil willen maken.”

Lees onze verhalen

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde