Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Waarom sponsoring?

Een heel legitieme vraag. Het standaardantwoord is om op praktische wijze iemand op weg te helpen naar een zelfstandig bestaan. Maar dat klinkt wat afstandelijk gezien het feit dat sponsoring een enorme impact heeft op een mensenleven. Vaak realiseert men zich dat niet wanneer men tot die keuze komt.

Zo begon Henriëtte jaren geleden met de sponsoring van een meisje tot deze 16 jaar oud was. Niet uit idealistische beweegredenen, maar gewoon omdat ze het kon doen. Jarenlang steunde ze haar financieel. En daarnaast stuurde ze af en toe een kaartje of een pakketje met een cadeautje. Nadat de sponsoring jaren later was gestopt, nam 'het meisje' contact op met Henriëtte, tot diens grote verrassing. Haar sponsormeisje was een vrouw geworden van 24 jaar met twee kinderen. Ze wilde Henriëtte heel graag bedanken voor alle aandacht en cadeautjes die ze had ontvangen in haar kinderjaren. Henriëtte had zich nooit gerealiseerd wat de impact van haar sponsoring was geweest op het leven van deze vrouw.

3-29_101258_01_1 Avram Family (2015) (002)

Meeleven

Of neem Margreeth. Na het overlijden van haar man vindt ze een brief met de website van Zending over Grenzen. Uit nieuwsgierigheid gaat Margreeth op onderzoek uit en komt terecht op de pagina 'Sponsor een gezin'. De eerste de beste foto die ze aanklikt, is Christina.

Christina heeft ook net haar man verloren. Vervolgens klikt Margreeth alle gezinnen aan en leest hun verhaal. Maar Christina springt er uit en ze weet in haar hart dat ze deze vrouw en haar kinderen wil sponsoren.

Ontmoetingen

Uit beide verhalen blijkt wel dat sponsoring niet alleen impact heeft op het gezin of het kind, maar ook op de sponsor zelf. Dat realiseerde Henk van Oudenaren zich toen hij samen met zijn vrouw voor het eerst hun sponsorkind in Oekraïne ontmoette. "Een simpel briefje heeft zoveel impact. Het is niet zomaar een beetje sponsoren en geld overmaken. Het is dat ze écht weten dat er iemand is die om hen geeft. Dat realiseer je met je hoofd, maar bij zo'n ontmoeting zakt dat naar je hart en komt het pas écht bij je binnen!"

Error loading MacroEngine script (file: ~/macroscripts/featurelisting.cshtml)