Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Het verhaal van familie Scura

Kippen, kalkoenen, eenden, ganzen en geiten vormen de mini-boerderij van familie Scura uit Moldaviƫ. Ook verbouwen ze groenten. Na een lange weg van vechten en doorzetten, is het gezin Scura op dit punt gekomen. Maar het was niet altijd makkelijk.

Onder het communisme waren er geen sociale voorzieningen in MoldaviĆ« voor gezinnen als deze. Daardoor werd de volgende slogan ontwikkelt: "Zij doen alsof ze ons betalen, dan doen wij alsof we werken." Dit bepaalde jarenlang de werkhouding in het land. Vandaag de dag is MoldaviĆ« nog steeds arm en kwetsbaar, maar zijn het gezinnen als Scura die een bemoedigend voorbeeld zijn van hoe het ook kan. Eieren Mini Farm

Het jonge stel kreeg een aantal jaren geleden een drieling wat een enorme extra praktische zorg met zich meebracht. Zomers worstelde het gezin al met het feit dat het geen stromend water of waterput in de buurt had en 's winters met de extreme koude temperaturen en geen middelen om het huis warm te maken. Met drie baby's waren de omstandigheden nog zwaarder. Met de hulp van Zending over Grenzen en de lokale kerk ontving het jonge gezin elke maand een voedselpakket en kolen voor de kachel.

Met hulp van Zending over Grenzen is het gezin een eigen bedrijf gestart. Het ontving materialen om een schuur te bouwen en een paar kippen om mee te beginnen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een mini-boerderij waarbij ze voorzien in hun eigen eten en een groot deel kunnen verkopen op de lokale markt. De vader des huizes, Ivan zegt: "Het is geweldig hoe God voor ons gezorgd heeft al die jaren! We zijn dankbaar voor alle hulp die we ontvingen. Hierdoor is onze situatie veranderd van uitzichtloos naar hoopvol."