Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Oekraïne - Onveilige situaties

In Oekraïne wonen 44,5 miljoen mensen. Een kwart daarvan is erg arm. Weet jij hoeveel mensen dat zijn?
In een klas van 28 leerlingen zijn er dan zeven kinderen die niet genoeg hebben om zich warm te houden en elke dag goed te eten. Veel Oekraïners zijn werkloos en als ze werk hebben, is het loon heel erg laag. Sommige mensen verdienen maar € 50,- per maand!

Op dit moment is het in het oosten van het land moeilijk, door de strijd die daar gevoerd wordt. Hierdoor staat het land op het randje van de afgrond: het geld wordt steeds minder waard. Dat betekent dat mensen steeds minder kunnen kopen van het weinige geld dat ze hebben.

RS3442_Maryna And Daughter With OCL Box Outside Their Home


Zending over Grenzen wil al deze mensen graag helpen. Kinderen genieten van de zomerkampen die we organiseren. We helpen jongeren met vakopleidingen, zodat ze later een goede baan kunnen vinden. Met een goede opleiding hebben ze kans op een toekomst zonder armoede!

Maar we doen nog meer! Gezinnen leren zelf voedsel verbouwen. Eenzame ouderen krijgen een warme maaltijd in de gaarkeukens. In de winter brengen we een voedselpakket, dekens, warme kleding en stookhout, zodat de mensen warm kunnen blijven.

RS3460_Refugee Yryna 's Daughter With OCLIn dit spreekbeurtenpakket vind je het verhaal over vader Sergei, moeder Ludwina en hun twee kinderen. Ze zijn gevlucht voor het oorlogsgeweld. Zending over Grenzen zorgt ervoor dat ze weer verder kunnen!

Wil je meer weten over Oekraïne? Kijk dan ook eens op Wikipedia!