Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Moldavië - Honger en armoede

Het allerarmste land in Europa is Moldavië. Het land is door veel landen bezet geweest. Zo is het in handen geweest van de Romeinen, Turken, Roemenen en Russen. Dit is goed te zien in de cultuur van Moldavië. Na de val van het communisme, werd Moldavië in 1990 een democratie.

Er zijn in Moldavië 3,5 miljoen inwoners. Ter vergelijking: Nederland heeft 17 miljoen inwoners. Er wonen dus minder mensen dan in Nederland. Van die 3,5 miljoen mensen is een kwart erg arm. Weet jij hoeveel mensen dat zijn?
In een klas van 28 leerlingen zijn er dan zeven kinderen die niet genoeg hebben om zich warm te houden en elke dag goed te eten. Doordat mensen in Moldavië heel weinig verdienen en er niet genoeg werk is voor iedereen, vertrekken veel jonge Moldaviërs naar het buitenland. In Moldavië blijven de oudere mensen achter. Maar wie kan er voor hen zorgen, als de jongere mensen weg zijn?

RS1448_Taking The Clothes Inside


Zending over Grenzen wil al deze mensen graag helpen. Kinderen genieten van de zomerkampen die we organiseren. We helpen jongeren met vakopleidingen, zodat ze later een goede baan kunnen vinden. Met een goede opleiding hebben ze kans op een toekomst zonder armoede!

Maar we doen nog meer! Gezinnen leren zelf voedsel verbouwen. Eenzame ouderen krijgen een warme maaltijd in de gaarkeukens. In de winter brengen we een voedselpakket, dekens, warme kleding en stookhout, zodat de mensen warm kunnen blijven. We helpen de kerken die er zijn om voor de daklozen te zorgen.

RS336_Moldova 15 Knitted BlanketsIn dit spreekbeurtenpakket vind je het verhaal over Cristina, een moeder met vijf kinderen. Ze zijn arm, maar door het werk van Zending over Grenzen hoeven ze het niet meer koud te hebben. Lees het verhaal maar na!

Wil je meer weten over Moldavië? Kijk dan ook eens op Wikipedia!