Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Albanië - School en zomerkamp

Albanië is één van de armste landen in Europa. Misschien heb je op school al wel eens iets gehoord over de communistische tijd. Albanië had in die tijd bijna geen contact met andere landen en andersom. Daardoor kon het land zich economisch niet ontwikkelen. Dat betekent dat er vanuit dit land bijna niets aan andere landen verkocht kon worden. Ook konden ze bijna geen producten uit andere landen inkopen. Als er weinig handel is, is het voor een arm land heel moeilijk om uit de armoede te komen. Ook nu zijn veel mensen in Albanië werkloos en leeft een groot aantal gezinnen in armoede.


RS3654_Going To School

Zending over Grenzen wil deze mensen graag helpen. Kinderen uit arme gezinnen genieten van de zomerkampen die we organiseren. We helpen jongeren met vakopleidingen, zodat ze later een goede baan kunnen vinden. Met een goede opleiding hebben ze kans op een toekomst zonder armoede!

Maar we doen nog meer! Gezinnen leren zelf voedsel verbouwen. Eenzame ouderen krijgen een warme maaltijd in de gaarkeukens. In de winter brengen we een voedselpakket, dekens, warme kleding en stookhout, zodat de mensen warm kunnen blijven. We helpen de kerken die er zijn om voor de gevangenen te zorgen.

RS885_Summer Camp AlbaniaIn dit spreekbeurtenpakket vind je een verhaal over Amarilda, een meisje uit Albanië. Zij kan dankzij Zending over Grenzen weer blij naar school en ze is ook al mee geweest op zomerkamp. Lees het maar na!

Wil je meer weten over Albanië? Kijk dan ook eens op Wikipedia!