Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Houd je spreekbeurt over Zending over Grenzen!

Leuk dat je ons hebt gevonden! Ga jij binnenkort een spreekbeurt houden? Dan hebben wij een interessant onderwerp voor jou!

In Oost-Europa leven veel kinderen van jouw leeftijd in heel andere omstandigheden. Vaak zijn ze zo arm, dat ze niet naar school kunnen of worden gepest. En als ze niets leren, is het heel lastig om later een baan te vinden. Ze hebben dus eigenlijk geen toekomst en dat is niet eerlijk! Met een spreekbeurt in de klas kun je deze kinderen een stem en een gezicht geven.

We vertellen je hier graag meer over drie landen in Oost-Europa en wat wij in die landen doen. Je kunt op deze pagina alle informatie vinden die je nodig hebt om een goede spreekbeurt te houden over bijvoorbeeld armoede in Oost-Europa. Daarnaast kun je hier ons spreekbeurtenpakket aanvragen.

RS2449_Petru Likes His Gift


Wat doet Zending over Grenzen?

Zending over Grenzen helpt arme gezinnen met voeding, gezondheid en onderwijs. Ook vertellen we de mensen over God. Ben je benieuwd naar de projecten die we doen? Kijk dan eens hier.

Zending over Grenzen werkt in zes verschillende landen in Oost-Europa: Albanië, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Moldavië, Oekraïne en Roemenië. Over drie van deze landen hebben wij verhalen en extra informatie voor je verzameld. Die vind je hieronder.

Albanië -  Albanië is één van de armste landen in Europa. Tijdens de communistische periode had Albanië bijna geen contact met andere landen. Lees verder...

Moldavië -  Het allerarmste land in Europa is Moldavië. Veel jonge Moldaviërs vertrekken naar het buitenland. De oudere mensen blijven achter. Lees verder...

Oekraïne - In het oosten van Oekraïne is oorlog. Hierdoor staat het land op het randje van de afgrond: het geld wordt steeds minder waard. Lees verder...

 

Wil je meer weten?

Ga jij een spreekbeurt houden over kinderen in Oost-Europa? Hieronder kun je ons spreekbeurtenpakket aanvragen. Daarin vind je verhalen, liedjes en meer! Vul je naam en e-mailadres in, dan sturen wij hem naar je op!

Jouw gegevens:


Je adresgegevens zullen door ons niet aan derden worden verstrekt. Ze zullen uitsluitend worden gebruikt om je het pakket te doen toekomen.

Misschien wil je met de klas of school zelfs wel in actie komen. Heb je hierover vragen of ideeën? Bel 036 - 536 36 15 of mail naar info@zendingovergrenzen.nl. We helpen je graag verder!

 RS3955_Elvira

Het spreekbeurtpakket is gemaakt door:

  • Christa Noteboom, vrijwilliger en vormgever
  • Kathy Spaargaren, zangeres van onder andere 'Wereld van Verschil'
  • Lianne Biemond, schrijfster van kinderboeken, zoals 'Wereld van Verschil'
  • Marianne van der Horst, sponsor en vrijwilliger van Zending over Grenzen