Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Zaadjes ontkiemen in Bulgarije en Roemenië

15-5-2019

ALMERE- Via het World Seed Program ontvingen we enkele maanden geleden een mooie gift! We kregen een grote hoeveelheid enveloppen met groentezaden, die we uitdeelden in Bulgarije en Roemenië. In de enveloppen zitten zaden voor komkommer, bloemkool, tomaat, ui, wortel, courgette en spinazie.

De dozen met enveloppen werden in ons magazijn in Almere ingeladen voor transport naar Oost-Europa. Een deel ging naar Bulgarije en een deel naar Roemenië, waar het zaaigoed onder hulpbehoevenden uitgedeeld werd. Kortgeleden ontvingen we de eerste foto's van het zaaiproces en zelfs de eerste opkomende plantjes!

Een groentetuin kan voor kansarme families in Oost-Europa een belangrijke stap betekenen richting zelfredzaamheid. Met ons zaaigoedproject helpen we gezinnen, door hen te voorzien van zaaigoed, maar bijvoorbeeld ook door ze met trainingen de benodigde kennis en vaardigheden te geven en door het verstrekken van landbouwgereedschap.