Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Winter eist meer dan zestig slachtoffers in Oekraïne

21-1-2019

ALMERE/KIEV - Door de strenge vorst zijn in Oekraïne de afgelopen weken al meer dan zestig mensen om het leven gekomen. Dat melden onze medewerkers in Oekraïne op basis van cijfers van het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid.

De vorst zorgde in Nederland de afgelopen dagen voor de eerste ijspret, maar de winter is in de rest van Europa al een langere tijd in volle gang. Hevige sneeuwval zorgde in Midden- en Oost-Europa al voor veel problemen. Onze medewerkers vertellen dat in Oekraïne door de ijskoude temperaturen in de afgelopen weken meer dan zestig mensen om het leven zijn gekomen. Ook belandden vanaf december al meer dan 900 mensen in het ziekenhuis met bevriezings- en onderkoelingsverschijnselen. De meeste slachtoffers waren in het oosten en zuiden van het land en rond de hoofdstad Kiev.


RS1333_25 In The Yard - Yulia And Andriy Smiling , Holding FirewoodDe winters in Oost-Europa zijn veel strenger dan in Nederland en ze eisen jaarlijks veel slachtoffers. De afgelopen weken zakte in Oekraïne de temperatuur 's nachts plaatselijk al tot -20°C. Door armoedige leefomstandigheden zijn veel mensen in Oost-Europa slecht op de vrieskou voorbereid. Met de Winteractie helpen wij kwetsbare families om de winter door te komen, bijvoorbeeld door ze te voorzien van warme kleding en dekens, stookhout en voedsel.