Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Opluchting over mildere godsdienstwet Bulgarije

15-1-2019

ALMERE/SOFIA - Zending over Grenzen is samen met de christelijke minderheden in Bulgarije opgelucht over de mildere godsdienstwet. De wet die op 1 januari is ingegaan, is een stuk minder strikt dan het oorspronkelijke wetsvoorstel.

Twee maanden geleden berichtten wij over een nieuwe godsdienstwet in Bulgarije. We maakten ons zorgen, omdat het ernstige gevolgen voor ons werk in Bulgarije kon hebben als het wetsvoorstel aangenomen zou worden. De nieuwe wet leidde ook tot veel protesten van religieuze minderheden, die door deze wet geraakt zouden worden. Op de dagen dat in het Bulgaarse parlement werd gedebatteerd en gestemd over de wet, verzamelden duizenden christenen zich in Sofia om te bidden.

RS2420_Atanaska With Her Mother At Church

De meest beperkende onderdelen van de nieuwe wet zijn door het Bulgaarse parlement geschrapt. Het Nederlands Dagblad meldt dat kerken nog steeds hun eigen voorgangers mogen opleiden en dat buitenlandse steun voor religieuze organisaties is toegestaan. Ook worden er geen voorwaarden gesteld aan het aantal leden dat een kerk nodig heeft om zich te kunnen registreren.

We zijn dankbaar dat we ons belangrijke werk in Bulgarije onverhinderd kunnen voortzetten. Namens onze collega's in Bulgarije danken wij voor uw gebedssteun.

 

Lees ook: Wetsvoorstel Bulgarije bedreigt werk Zending over Grenzen en Stemming wetsvoorstel Bulgarije voorlopig uitgesteld